Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 10. 2022,
9.06

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,60

102

Natisni članek

predsedniške volitve 2022 predsedniške volitve Gregor Bezenšek

Ponedeljek, 3. 10. 2022, 9.06

1 leto, 6 mesecev

Gregor Bezenšek izstopil iz predsedniške tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,60

102

Gregor Bezenšek | Gregor Bezenšek ml. je izkoristil zadnji dan, ko kandidati za predsednika republike, ki jih je DVK že potrdila, še lahko umaknejo soglasje h kandidaturi. Kot kaže, bodo tako volivci 23. oktobra v prvem krogu predsedniških volitev izbirali med sedmimi kandidati. | Foto Ana Kovač

Gregor Bezenšek ml. je izkoristil zadnji dan, ko kandidati za predsednika republike, ki jih je DVK že potrdila, še lahko umaknejo soglasje h kandidaturi. Kot kaže, bodo tako volivci 23. oktobra v prvem krogu predsedniških volitev izbirali med sedmimi kandidati.

Foto: Ana Kovač

"Zadnje čase se zaradi moje kandidature name zgrinjajo izredni pritiski, sovražna sporočila in grožnje. To se močno dotika tudi moje družine. Predvsem sem bil v zadnjem času deležen zelo agresivnih, posrednih in neposrednih groženj. Na tem mestu je zame meja jasno in glasno prekoračena, zato sem sprejel odločitev, da odstopam od kandidature za predsednika republike," je v izjavi za javnost pojasnil zdaj že nekdanji predsedniški kandidat Gregor Bezenšek ml., ki je danes podal odstopno izjavo.

Predsedniški kandidat Gregor Bezenšek ml. je izstopil iz tekme za predsednika republike. DVK je danes predal odstopno izjavo od svoje kandidature ter v izjavi za javnost pojasnil, da so razlog za njegov odstop posredne in neposredne grožnje, ki jih je deležen v zadnjem času. "Doma imam ženo, hčerko in trimesečnega sina in ne morem dovoliti, da se sovraštvo na kakršenkoli način vmeša v pore našega družinskega življenja," je povedal Bezenšek. 

Konkretno o tem, za kakšne grožnje gre, Bezenšek ni hotel govoriti, je pa vodja njegovega volilnega štaba Nejc Jelen pojasnil, da bodo vsekakor ustrezno ukrepali, če bo treba, tudi pri uradnih institucijah. 

Bezenšek je bil sicer prvi kandidat, ki je uradno vložil kandidaturo za predsednika republike, to je storil že 13. septembra. Kot neodvisnega kandidata ga je podprlo 5.673 volivcev. 

Kandidati za predsednika republike, ki jih je že potrdila državna volilna komisija, lahko še danes umaknejo soglasje h kandidaturi. Kot so pojasnili na DVK, gre za do zdaj prvi primer, da je kandidat umaknil soglasje k že potrjeni kandidaturi.

Anže Logar, Nataša Pirc Musar, Milan Brglez, Vladimir Prebilič, Miha Kordiš, Janez Cigler Kralj, Sabina Senčar, Gregor Bezenšek ml., predsedniški kandidati 2022
Novice Predsedniški kandidati brez odgovorov: koliko jih bo stala volilna kampanja, ne vedo
Ne spreglejte