Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 6. 2015,
21.46

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vox populi anketa SDS Violeta Bulc Janez Janša Janez Janša

Nedelja, 14. 6. 2015, 21.46

4 leta, 8 mesecev

SDS znova na vrh, Violeta Bulc bolj priljubljena kot Borut Pahor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Stranka SDS ima med volivci znova največ podpore. Največji skok sta zabeležili Združena levica in NSi, največ je izgubila SD. Med politiki je najbolj priljubljena evropska komisarka Violeta Bulc.

Podpora vladi Mira Cerarja se junija ni bistveno spremenila, njeno delo kot neuspešno ocenjuje 65,6 odstotka vprašanih, kaže anketa Vox populi. Vladno delo ocenjuje za uspešno manj kot 30 odstotkov vprašanih, 5,5 odstotka pa je odgovorilo z ne vem.

SDS na vrhu, SMC druga, ZL tretja Pri podpori strankam je ta mesec na prvem mestu vnovič SDS, ki jo podpira več kot 13,2 odstotka vprašanih, sledi ji SMC z 11,7 odstotki. Na tretjem mestu se je usidrala Združena levica, ki jo podpira 10,9 odstotka vprašanih. In medtem ko se je podpora prvim trem strankam v zadnjem mesecu nekoliko povečala, se je SD, na četrtem mestu, znižala na 8,5-odstotno.

Nekoliko se je dvignila podpora stranki DeSUS, ki jo podpira pet odstotkov vprašanih, precej bolj pa NSi, ki je že skoraj dohitela DeSUS. NSi podpira 4,8 odstotka vprašanih. SLS zdaj podpira 2,3 odstotka vprašanih.

SDS bi tako zasedel 21 sedežev, SMC 18, Združena levica 17, SD 13, DeSUS 8, Nova Slovenija 7, v parlamentu bi bil tudi SLS s štirimi sedeži.

Na lestvici priljubljenosti politikov se je junija na vrh zavihtela evropska komisarka Violeta Bulc. Sledi ji predsednik države Borut Pahor, ki je junija ocenjen opazno slabše kot maja. Evropska poslanka Tanja Fajon ostaja trdno na tretjem mestu, četrti je še vedno predsednik vlade Miro Cerar. Peti je Dejan Židan, ki je prehitel finančnega ministra Dušana Mramorja.

Največji skok na lestvici je opaziti pri ministrici za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anji Kopač Mrak, saj je pridobila tri mesta in je zdaj sedma, sledijo predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec, predsednica NSi Ljudmila Novak, Luka Mesec iz Združene levice in predsednik DZ Milan Brglez, ki je zdrsnil za dve mesti.

Anketo Vox populi je za Televizijo Slovenijo in časnik Dnevnik opravila agencija Ninamedia med 8. in 10. junijem na vzorcu 700 vprašanih oseb.

Ne spreglejte