Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 5. 2011,
18.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

grožnje policist

Sobota, 7. 5. 2011, 18.29

8 let

SDS opozarja na zastaranje postopka zoper policista, ki je leta 2006 grozil Janši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kazenski postopek proti policistu, ki je leta 2006 preko spletnega foruma tedanjemu predsedniku vlade in predsedniku SDS Janezu Janši grozil z likvidacijo, je zastaral.

V SDS na svojih spletnih straneh ocenjujejo, da gre za "nezaslišano šlamastiko" slovenskega sodstva. Navajajo, da je postopek tekel pred "enim najmanj obremenjenih sodišč v državi".

Nova "šlamastika" slovenskega sodstva? Kot navajajo, je iz sklepa sodišča v Ormožu o ustavitvi pregona zaradi zastaranja, ki je bil Janši vročen danes, razvidno, da je sodišče sklep izdalo že 29. decembra lani. Razvidno je tudi, da je do relativnega zastaranja kazenskega pregona prišlo že 22. junija 2009 zaradi bolniške odsotnosti kazenskega sodnika.

"Ormoško okrajno sodišče je najprej porabilo tri leta, da ni storilo nič, potem pa je trajalo še več kot leto in pol, da so ugotovili zastaranje in izdali ustrezen sklep. Za njegovo vročitev oškodovancu so porabili nadaljnjih pet mesecev," izpostavljajo v SDS.

Dvojna merila sodstva?

Sodstvu očitajo dvojna merila. Izpostavljajo primer Hrvata, ki so ga zalotili na vlaku z ročnimi bombami in je bil obsojen na 11 let zapora, ker naj bi posredno ogrožal predsednika vlade Boruta Pahorja. "Kako so to ugotovili, ni znano," izpostavljajo v SDS in ob tem ocenjujejo, da prav gotovo ujeti Hrvat te grožnje ni objavil na spletu tako kot policist, ki je leta 2006 grozil Janši.

Kdo je bolj nevaren? V SDS se sprašujejo, kdo bi lahko bil predsedniku vlade (kateremu koli) bolj nevaren - "nek tujec, ki se vozi z vlakom in verjetno slabo pozna slovensko glavno mesto, ali slovenski policist, ki je grožnjo z likvidacijo napisal kar na službeni računalnik in ki lahko oborožen s službenim orožjem pride pravzaprav kamorkoli".

Policist je bil po dogodku disciplinsko odpuščen iz policije. Višje sodišče je leta 2009 odločilo, da morajo policista ponovno zaposliti, ker da znakov kaznivega dejanja ni bilo in je bila tako prekinitev delovnega razmerja neupravičena. Julija 2009 je bil policist tudi reintegriran v policijo.

Ne spreglejte