SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

SDS napoveduje interpelacijo zoper ministra Čuferja

1

termometer

Iz stranke SDS so sporočili, da bodo "zelo verjetno" vložili interpelacijo zoper ministra za finance Uroša Čuferja.

"Odločitev o tem bo prihodnji teden sprejela poslanska skupina Slovenske demokratske stranke," je sporočil vodja Službe za odnose z javnostmi pri SDS Jernej Pavlin.

Pika na i naj bi bila odstavitev Širclja Da je finančni minister Čufer "zrel za interpelacijo", so že v petek sporočili iz SDS v odzivu na odločitev vlade, da s položaja neizvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) razreši poslanca SDS Andreja Širclja. Razlog za razrešitev je po ugotovitvah vlade nezdružljivost funkcije poslanca in nadzorne funkcije v družbi.

SDS: Čufer in vlada sta ravnala nezakonito Tako Šircelj kot tudi v SDS so petkovo odločitev vlade ocenili kot nezakonito. Kot so danes sporočili iz SDS, sta minister Čufer in vlada ravnala nezakonito, saj zakon o ukrepih RS za krepitev stabilnosti bank natančno določa, da "se za neizvršne direktorje upravnega odbora DUTB ne uporabljajo določbe zakona, ki ureja integriteto in preprečevanje korupcije in ki določajo, da poklicni funkcionar ne sme biti član oziroma opravljati dejavnosti upravljanja, nadzora ali zastopanja v gospodarskih družbah".

Minister: Vlada je pridobila tri pravna mnenja in ta je treba spoštovati Minister Čufer pa je ob robu neformalnega zasedanja finančnih ministrov EU v Vilniusu v odzivu na kritike zaradi razrešitve Širclja dejal, da so na vladi pridobili tri pravna mnenja o tem, da obstaja konflikt interesov, in ta pravna mnenja je po njegovem treba spoštovati.

Po poslovniku DZ lahko interpelacijo vloži najmanj deset poslancev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin