SiolNET. Novice Slovenija
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šarec predlagal Pozniča za novega kulturnega ministra

0,09

termometer

Zoran Poznič
Predsednik vlade Marjan Šarec je predlog kandidature Zorana Pozniča za novega kulturnega ministra poslal v državni zbor. Foto: STA

Predsednik vlade Marjan Šarec je predlog kandidature Zorana Pozniča za novega kulturnega ministra že poslal v državni zbor, so sporočili iz premierjevega kabineta. Glede na Šarčevo napoved bi se lahko Poznič kmalu predstavil pred parlamentarnim odborom za kulturo. Državni zbor bi o njegovem imenovanju lahko odločal že na redni seji, ki se bo začela v ponedeljek.

Kandidat za ministra se najkasneje sedem dni po vložitvi predloga kandidature predstavi pristojnemu delovnemu telesu državnega zbora in odgovarja na vprašanja njegovih članov. Predsednik delovnega telesa takoj, najkasneje pa v 48 urah po predstavitvi kandidata pošlje predsedniku državnega zbora in predsedniku vlade mnenje o kandidatu, ki ga je sprejelo delovno telo.

Zoran Poznič Novice SD za kulturnega ministra predlaga Zorana Pozniča

Poznič se je stranki SD za ministra ponudil sam

Predsednik vlade lahko najpozneje v treh dneh po prejemu mnenja delovnega telesa umakne predlog kandidature za ministra. V takem primeru lahko hkrati predloži novo kandidaturo. Državni zbor ministra imenuje z navadno večino glasov poslancev. Glede na napovedi koalicijskih strank je pričakovati, da bo Poznič, sicer direktor zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje, dobil ustrezno podporo.

Poznič je na novinarski konferenci pred tednom dni povedal, da je sam ponudil kandidaturo za ministra, saj želi nadaljevati delo nekdanjega ministra Dejana Prešička. Ta je Marjanu Šarcu konec januarja ponudil svoj odstop, premier pa ga je sprejel.

Na Prešička so leteli očitki glede zlorabe položaja, ker je službeni avto uporabljal v zasebne namene, kar je tudi priznal, in šikaniranja podrejenih, kar je nekdanji minister zanikal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin