Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 10. 2015,
13.54

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

advertorial NLB mobilna banka finance varčevanje

Torek, 6. 10. 2015, 13.54

2 meseca, 1 teden

Prvi in ključni korak k finančni svobodi: dober nadzor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Finančno načrtovanje ne bo učinkovito, če nad financami ne boste imeli kar najboljšega nadzora. Omogočite si dostop do svojega bančnega stanja, kjerkoli in kadarkoli.

Kako do finančne neodvisnosti

Do finančne neodvisnosti lahko pridete le s pozitivnimi navadami in odgovornim upravljanjem financ. Pri tem je ključen korak dober nadzor nad financami, pri čemer je nujno, da sistematično spremljate porabo denarja. Tako boste vedno vedeli, kam gre vaš denar. Lahko boste analizirali svoje nakupne navade in pravočasno ukrepali, če bo potrebno. Nato se lahko lotite zmanjševanja stroškov.

Uredite si popoln nadzor nad finančnim stanjem

Če redno spremljate in nadzorujete svoje finance, lahko tudi obvladujete in učinkovito načrtujete porabo. Tako boste lažje dosegli vaše finančne cilje in se izognili prevelikemu zadolževanju. Kako?

Uredite si dostop do svojega bančnega računa, tako da boste vsak dan vedeli, kakšno je vaše finančno stanje. Za vse, ki želite finance vzeti v svoje roke, so na NLB pripravili storitve, ki to omogočajo vedno in povsod. Svojo banko prenesite na osebni ali tablični računalnik in mobilni telefon – odločite se za NLB Klik in/ali Klikin.

Za najboljši vpogled in nadzor združite storitvi NLB Klik in Klikin

Ste že uporabnik NLB Klika in bi uporabljali tudi Klikin? To lahko storite na hiter in preprost način: v NLB Kliku (Naročila -> Nastavitve banke) potrdite pristop k mobilni banki in omogočite plačila. Za obstoječe imetnike generatorja OTP je pristop in uporaba mobilne banke Klikin brez dodatnih stroškov.

Tudi če niste uporabnik NLB Klika, lahko k mobilni banki Klikin pristopite v nekaj preprostih korakih. Najprej si prenesete aplikacijo v App Storu ali Google Playu, nato v NLB Poslovalnicah ali na spletni strani www.klikin.si naročite generator enkratnih gesel OTP. Uporabniki NLB Klika pa lahko generator OTP naročite kar znotraj spletne banke, v poglavju Naročila. Ob aktivaciji generatorja enkratnih gesel OTP določite še številko PIN, s katero nato preprosto in hitro dostopate do bančnih storitev v sklopu mobilne banke Klikin.

Kaj pridobite s Klikom in kaj s Klikinom?

#1 Spletna banka NLB Klik

NLB Klik je odlično orodje za pregled vaših financ, saj v sklopu Moj proračun omogoča celovito spremljanje prejemkov in izdatkov. Te lahko razdelite v vsebinske kategorije po posameznih mesecih, hkrati pa preverjate tudi gibanje posameznih skupin prejemkov skozi daljša obdobja. Tako boste tudi bolje spoznali svoje navade ter ugotovili, kam gre večina vašega denarja.

Prednosti NLB Klika:

- večino bančnih storitev lahko opravljate doma, v službi, pa tudi zunaj ali celo na potovanju, - kjerkoli in kadarkoli pregledujete stanje in promet ter plačujete obveznosti, vse dni v letu, 24 ur na dan, - prihranite čas in denar, saj vam ni treba obiskati banke, pa tudi stroški so nižji kot na bančnem okencu, - za eno ceno lahko uporabljate dva dostopa (spletno in mobilno različico), - z najsodobnejšimi spletnimi tehnologijami je zagotovljena kar največja varnost.

#2 NLB Klik dopolnite s Klikinom in si zagotovite popolno uporabniško izkušnjo

Upravljanje s svojim bančnim računom lahko še izboljšate, in sicer tako, da si banko namestite na mobilni telefon. To vam omogoča mobilna banka Klikin, aplikacija, ki jo lahko namestite na pametni mobilnik s platformama iOS in Android. V mobilno banko Klikin vstopate preprosto in varno s številko PIN, ki ste jo določili ob aktivaciji generatorja OTP.

Kako vam Klikin še dodatno olajša upravljanje s financami?

S Klikinom do osebnega računa dostopate 24 ur na dan, kjerkoli, s čimer imate na voljo naslednje storitve:

- vedno ste na tekočem glede svojega finančnega stanja, saj vam je vpogled v stanje in promet vašega osebnega računa vedno na voljo, - lahko spremljate tudi stanje na pooblaščenskih osebnih in varčevalnih računih, - imate nadzor nad stanjem vašega varčevalnega računa, - imate stalen nadzor tudi nad prometom na plačilnih karticah, - na preprost in hiter način lahko plačate položnice, in sicer s storitvijo Slikaj in plačaj – kamero mobilnega telefona usmerite v levi del položnice, počakajte, da se skeniranje podatkov konča, nato pa le še dokončajte plačilo, - položnice lahko vedno plačate tudi z ročnim vnosom podatkov ali s pomočjo hitrih plačil, ki ste jih shranili v NLB Kliku, - če izgubite bančno kartico ali vam jo ukradejo, lahko prek aplikacije vzpostavite kontakt z NLB kontaktnim centrom.

Dostop do drugih koristnih informacij:

Ne glede na to, ali ste si aplikacijo Klikin le prenesli na vaš pametni telefon ali pa jo z generatorjem OTP nadgradili v mobilno banko, lahko hitro in preprosto dostopate do koristnih splošnih informacij:

- vedno lahko poiščete, kje se nahajata vam najbližji bankomat ali poslovalnica, in sicer z navigacijskim sistemom in funkcijo filtra za iskanje točno določenih storitev – dobro preglednost vam omogoča 3D-pogled, - spremljate aktualne menjalne tečaje, - uporabite informativno tečajnico, - vzpostavite neposreden stik z banko.

Ne spreglejte