SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prvi dizelski vlak že zapeljal po progi med Ljubljano in Koprom

3

termometer

 | Foto:
Prvi dizelski vlak je nocoj uspel prebiti žled na progi med Ljubljano in Koprom. Obe progi med prestolnico in Obalo sta tako odprti, največ žleda pa je bilo na progi med Pivko in Borovnico.

Generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes je pohvalil zavzetost vseh, ki so pomagali pri vzpostavljanju prevoznosti prog, in poudaril, da se pri tem na srečo nihče ni poškodoval.

Ekipe Slovenskih železnic so v težavnih pogojih očistile oba glavna tira, na katerih bo do nadaljnjega promet potekal z dizelskimi lokomotivami. Proga proti Kopru je spet odprta za vožnje tovornih vlakov. Prvi vlak je z ranžirne postaje Ljubljana Zalog proti Kopru odpeljal ob 18.55, so sporočili s Slovenskih železnic.

Slovenske železnice v Koper in iz njega vsak dan prepeljejo okrog 60 tovornih vlakov. Kot napovedujejo, bodo v naslednjih dneh v sodelovanju z Luko Koper poskrbeli za pospešen odvoz vseh tovornih vlakov in s tem za ponovno redno oskrbo domačega gospodarstva in poslovnih partnerjev v tujini.

V Luki Koper so novice zelo veseli Iz Luke Koper, kjer so novice zelo veseli, so sporočili, da v naslednjih 24 urah pričakujejo prihod 25 vlakov, ravno toliko naj bi jih odpeljalo iz pristanišča. Že zjutraj pa je v luko po šestih dneh prekinitev železniškega prometa prispel vlak po goriški progi. Tekom današnjega dne je v luko pripeljalo ali iz nje odpeljalo sedem vlakov.

V luki računajo, da bi ob ugodnih vremenskih razmerah zaostanke v odpremi tovora lahko nadoknadili v naslednjih dveh tednih. Ob tem pa izpostavljajo, da težav na železniški infrastrukturi nima le Slovenija, temveč tudi sosednja Avstrija, kjer je vreme prav tako povzročilo precejšnjo gmotno škodo.

Škoda na slovenski železniški infrastrukturi po prvih ocenah znaša okoli 20 milijonov evrov. Velika večina škode je nastala prav na progi med Ljubljano in Koprom, predvsem na odseku med Borovnico in Pivko. Prav ta odsek je del za slovensko gospodarstvo vitalne povezave Luke Koper z notranjostjo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin