SiolNET. Novice Slovenija
0,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prvi delavci prek telefona že obveščeni o neplačanih prispevkih

0,26

termometer

jeza, mobilni telefon, pametni telefon
Foto: Pixabay

Finančna uprava (Furs) je prvim uporabnikom mobilne aplikacije eDavki januarja že poslala obvestilo o neplačanih prispevkih za socialno varnost. Obvestilo so prejeli tisti, ki so se v aplikacijo prijavili do 9. januarja. Tiste, ki so se prijavili po tem datumu, bodo začeli obveščati februarja.

Kot so danes sporočili s Fursa, so pregledali stanje na 9. januar in tistim posameznikom, ki so se do takrat prijavili v mobilno aplikacijo in v preteklem mesecu niso imeli obračunanih in/ali plačanih omenjenih prispevkov, na njihove telefone poslali obvestilo.

Obvestilo je prejelo 40 posameznikov

Do 9. januarja se je v mobilno aplikacijo registriralo 4.840 posameznikov, od teh pa jih je 40 prejelo obvestilo.

eDavki Digisvet Delodajalec ne bo več mogel skrivati neplačanih prispevkov pred vami

Preostali, ki so se v aplikacijo prijavili po tem datumu, takšnih je bilo do 31. januarja 20.358, so dobili obvestilo, da jih bodo o morebitnih neobračunanih ali neplačanih prispevkih začeli obveščati prihodnji mesec. "Finančna uprava bo torej vsak mesec obveščala uporabnike mobilne aplikacije eDavki o morebitnih neobračunanih in/ali neplačanih prispevkih za socialno varnost," so navedli.

Delavci lahko v aplikaciji z nekaj kliki pridobijo informacijo o obračunanih in plačanih prispevkih za socialno varnost tudi za pretekla obdobja. Aplikacija ima sicer skoraj 30 funkcionalnosti, med drugim lahko zavezanci prejemajo obvestila o svojih obveznostih in pravicah, npr. o izteku roka plačila določenega davka, ali prejmejo predizpolnjen obrazen za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane.

Furs sporoča, da se njihove pristojnosti v primeru neobračunanih in/ali neplačanih prispevkov za socialno varnost niso spremenile - Furs v primeru nepredložitve obračuna delodajalca takoj pozove k predložitvi obračuna, v primeru neplačila pa začne postopek davčne izvršbe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin