Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 5. 2013,
20.23

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Komisija za preprečevanje korupcije KPK Drago Kos ovadba

Četrtek, 9. 5. 2013, 20.23

6 mesecev, 2 tedna

Protikorupcijska komisija ovadila Draga Kosa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Protikorupcijska komisija je zaradi domnevnih kršitev pri poslovanju ovadila nekdanjega predsednika komisije Draga Kosa.

Ta napoveduje, da bo ovadba zavržena in da bodo imeli tisti, ki so jo spisali, hude težave zaradi namernega posredovanja laži o njem, poroča POP TV.

Na tožilstvu prejetje ovadbe potrdili Kot navaja omenjena televizija, so v protikorupcijski komisiji ovadbo pred nekaj meseci posredovali ljubljanskemu tožilstvu, v njej pa piše, da je Drago Kos zagrešil več uradno pregonljivih kaznivih dejanj. Na tožilstvu so jim prejetje ovadbe potrdili in pojasnili, da je zadeva v predkazenskem postopku in da tožilska odločitev o njej še ni bila sprejeta.

V komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) po navedbah televizije javno sporočajo le, da so na podlagi ugotovitev in priporočila zunanje revizije poslovanja KPK zaradi ugotovljenih kršitev, ki imajo znake uradno pregonljivih kaznivih dejanj, zoper določeno odgovorno osebo iz prejšnje sestave komisije podali ovadbo oziroma naznanilo suma storitve kaznivega dejanja.

V letnem poročilu objavljeni izsledki revizije sicer navajajo nepravilnosti pri napredovanjih in odobrenih odsotnostih z dela, sporne podjemne pogodbe in, denimo, negospodarnost pri uporabi vozila, še dodaja televizija.

"To so neumnosti. Po bitki je lahko biti general." Na njihovo vprašanje, ali je vozilo uporabljal nezakonito, Drago Kos odgovarja: "To so neumnosti. Po bitki je lahko biti general. Če bi kdo vedel, v kakšnih razmerah je takrat delala komisija, potem bi trikrat pomislil, preden bi komur koli iz prejšnje komisije očital kaj takega."

Prepričan je, da bo ovadba zavržena. "Potem bo pa tisti ali tiste osebe, ki so podpisali ovadbo zoper mene, imeli hude težave, ker se bodo sami znašli na tožilstvu, ker so zagotovo namenoma posredovali lažnive očitke proti meni," je dejal.

Ne spreglejte