Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 5. 2013,
21.01

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

prometna nesreča prometna varnost smrt

Sobota, 11. 5. 2013, 21.01

8 let, 3 mesece

Prometna nesreča poleg žrtve prizadene vsaj še pet oseb (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Letos se sicer na naših cestah piše res črn scenarij. V prometnih nesrečah je umrlo že 37 ljudi, v enakem obdobju lani 23, skrbi pa nas lahko tudi to, da na cesti umre vse več mladih ljudi.

Ekipa Planet TV je preverila, kako varni smo udeleženci v prometu in zakaj se nikakor ne moremo postaviti ob bok skandinavskim državam in Veliki Britaniji, kjer na cestah umre skoraj polovica ljudi manj kot pri nas. Težave je treba poiskati v samem sistemu, meni Robert Štaba. Še vedno nimamo sprejetega nacionalnega programa, tudi politika se premalo zaveda resnosti situacije, je prepričan.

Stanje je alarmantno in zaskrbljujoče "Rezultat tega je današnje stanje, ki je zopet alarmantno in zaskrbljujoče, še toliko bolj, ker na naših cestah umirajo mladi, še toliko bolj, ker se zopet alkohol pojavlja, zaradi tega, ker v sistemu neke stvari ne funkcionirajo," je za Planet TV povedal Robert Štaba, Zavod Varna pot.

Najpogostejši vzroki za prometne nesreče so neprilagojena hitrost in prevelike količine alkohola. Na razmere na cestah pa vsekakor vpliva tudi slabo vzdrževano cestišče. Slovenija ima s tem ogromno težav. "Povprečna čakalna doba na vzdrževanje je približno 62 let, da pride cesta ponovno na vrsto, da bi se vzdrževala, glede na naše finančne zmožnosti. Vemo po pravilih oziroma po gradbenih predpisih, da bi cesta morala biti na vrsti vsakih 15 let," je za Planet TV dejal Franc Pojbič, v.d. direktorja AVP.

Pomanjkanje denarja ne bi smel biti izgovor Slovenija sistemskega vira financiranja za prometno varnost še vedno nima. A pomanjkanje denarja, meni Pojbič, ne bi smel biti izgovor. Država bi za take primere morala imeti pripravljen program. "Ker je država odgovorna za varnost, enako kot je odgovoren za varnost udeleženec v cestnem prometu," je še dodal Franc Pojbič.

Prometna varnost se gradi na dolgi rok. "Tukaj ni popravnih izpitov. Je samo življenje, smrt in odvzeto zdravje in sam smatram, da se v prometu to ne bi smelo dogajati," je za Planet TV še povedal Robert Škarba.

Posledice prometne nesreče se lahko odpravljajo nekaj let Prometna nesreča se zgodi v parih sekundah, posledice pa se lahko odpravljajo tudi nekaj let. "Če imajo recimo hudo poškodbo glave, je čas, da se nekje začnejo zavedati. Potem je čas dolgotrajne rehabilitacije, potem pa pridejo tudi te psihične težave v smislu depresije, posttravmatske stresne motnje, anksioznosti, pogosto so prisotne tudi fobije, panične motnje," je povedala psihologinja Urša Čizman.

Poleg žrtve prometna nesreča v povprečju psihično prizadene vsaj še 5 oseb.

Ne spreglejte