Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 10. 2015,
10.58

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

referendum Koalicija Za otroke gre Aleš Primc

Petek, 30. 10. 2015, 10.58

1 leto, 5 mesecev

Primc: "To bo najlepša kampanja na svetu"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Koalicija Za otroke gre! je v državnem zboru vložila podpise v podporo referendumu o noveli družinskega zakona. Danes je dan ponosa za družino in demokracijo, je dejal sovodja koalicije Aleš Primc.

"Danes je dan ponosa za družino in slovensko demokracijo. Za družinski referendum, na katerem bomo zaščitili svoje otroke, družino in svobodo, prinašamo več kot 48 tisoč podpisov pokončnih ljudi. Državni zbor je Koaliciji Za otroke gre! postavil številne ovire, a mi se nismo ustrašili, vztrajali smo in gremo do naslednjega koraka," je pred vložitvijo podpisov v državnem zboru dejal sovodja Koalicije Za otroke gre! Aleš Primc.

"Danes smo tukaj zaradi našim mam, očetov in starih staršev, ki so sprejeli rodovitno ljubezen, podarili in negovali življenje," je povedala sovodja Metka Zevnik, V državni zbor je prinesla šopek, ki simbolizira korenine, rast in razvoj, in lučko v spomin na prednike, je pojasnila.

"Kot je dejal papež Frančišek, družino varujemo zato, ker je naša prihodnost. Ponosni smo na svoje delo, družine in narodne korenine. Zelo pomembno za današnji trenutek je stati in obstati," je še poudarila.

Na vprašanje, kakšna bo referendumska kampanja, je Primc odgovoril, da pričakuje strpno kampanjo in da bo to najlepša kampanja na svetu. "Zavzemamo se za Slovenijo srečnih otrok, ki bodo deležni ljubezni svojega očeta in mame." Referendum naj bi bil na eno od decembrskih nedelj, pričakujejo v koaliciji.

Za predlagatelje referenduma sporna predvsem redefinicija zakonske zveze Državni zbor je marca sprejel novelo zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, s katero so bile izenačene pravice heterospolnih in istospolnih parov. Novela zakonsko zvezo opredeljuje kot urejeno življenjsko skupnost dveh oseb, ne glede na spol.

Za vložitev zahteve za razpis referenduma je bilo sicer treba zbrati 40 tisoč podpisov. Da bo referendum uspešen, bo proti noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki jo je na predlog Združene levice sprejel državni zbor, moralo glasovati približno 343 tisoč volilnih upravičencev.

Ne spreglejte