Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 3. 2020,
14.19

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Vzajemna

Natisni članek

advertorial dopolnilno zdravstveno zavarovanje zavarovanje Vzajemna

Četrtek, 19. 3. 2020, 14.19

2 meseca, 1 teden

Preverite, ali ste res vstopili v svet odraslih

Vsebino omogoča Vzajemna
Vzajemna | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V življenju ni točno določene točke, ki bi označevala natančno mejo med adolescenco in odraslostjo.

Življenje namreč vsak dan sproti poskrbi za kakšno "odraslo" presenečenje in ko je teh mejnikov dovolj, boste ugotovili, da ste tudi uradno pristali med odraslimi. Ko se vam to zgodi, uživajte v vseh prednostih ali pa se dobro pretvarjajte, da gre vse kot po maslu. Hkrati poskrbite, da boste vedno imeli dopolnilno zdravstveno zavarovanje, polno omaro sveže opranih oblačil in dobro založen hladilnik.

Po uradni definiciji pri nas mladi postanejo polnoletni pri 18 letih, ponekod pri 21 letih. A to še ni zagotovilo, da takrat tudi dejansko odrastejo. Bolj življenjska ločnica je konec študija, ko se odselite na svoje in se prvič zaposlite. Če niste povsem prepričani, ali se že uvrščate med odrasle, preverite spodnje trditve. Če se s katerokoli od njih strinjate, vas pozdravljamo v družbi odraslih.

Vzajemna | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Plačevanje računov. Otroci se ne sprašujejo, kdo plačuje račune, kredite, položnice, zavarovanja in druge stroške. Ste se ravnokar preselili na svoje? Potem že veste, o čem govorimo.

Zdravje postane resna stvar. Ko vas je v osnovni šoli nekaj zabolelo, se s tem niste obremenjevali. Zdaj pa vas vsaka bolečina skoraj spravi iz tira in že zaskrbljeni kličete zdravnika. Seveda, odraščate.

Ne poznate več prostega časa. Kot otrok si niste predstavljali, da ne bi vedeli, kaj početi. Zdaj je blagodejna že sama misel na to, da kakšno popoldne nimate preveč obveznosti.

Vedno nekaj prenavljate ali popravljate. Dom vaših staršev, kjer ste odraščali, je bil vedno popoln. Vaš prvi lasten dom pa kar naprej potrebuje vašo pozornost. Dobrodošli v svetu samostojnosti, ko se nič ne popravi samo od sebe.

Ne smete več jesti čisto vsega. Medtem ko ste v otroštvu jedli vse, česar ste si zaželeli, se zdaj sprašujete, kaj sploh smete jesti, da ne boste čez nekaj let trpeli za najrazličnejšimi zdravstvenimi težavami.

Urediti si morate dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Dokler ste bili zavarovani po starših, je bilo vse tako preprosto. Zdaj si morate tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje urediti sami. A brez preplaha, pri tem vam pomaga zavarovalnica Vzajemna, ki je prav za mlade pripravila dopolnilno zdravstveno zavarovanje z dodatnimi ugodnostmi.

Če nimate več statusa študenta ali dijaka oziroma imate 26 let ali ko se prijavljate na Zavod za zaposlovanje, ne pozabite, da zdaj potrebujete dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Ne pozabite na zavarovanje. Izberite Vzajemno!

Vzajemna | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

S potekom statusa študenta si morajo mladi po dopolnjenem 26. letu urediti dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je zavarovanje za doplačilo stroškov zdravstvenih storitev, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije v celoti.

Primer: če zbolite oz. se poškodujete in potrebujete zdravniško pomoč, morate brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja del stroškov zdravstvenih storitev plačati kar iz svojega žepa. Ta doplačila so lahko zelo visoka.

Mesečna premija za dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri Vzajemni znaša 35,67 evra, s triodstotnim popustom pa 34,60 evra. Vzajemna pa ponuja še več:

  • Zavarovanci Vzajemne se lahko brezplačno vključite v program Varuh zdravja in izkoristite dodatne ugodnosti. Prejmete majico Vzajemne ali spodnjice Freegun, 10-odstotni popust ob sklenitvi zavarovanja Tujina Multitrip ter dobroimetje Vzajemne v višini 15 evrov.

Vzajemna | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

  • Poleg tega pa vam je na voljo brezplačen kanal za posvet z zdravnikom Dr. Posvet. Dr. Posvet vam je na voljo 365 dni, 24 ur na dan. Asistenčna storitev Dr. Posvet je varen in zaseben kanal za posvet z zdravnikom. Svoje vprašanje zdravniku lahko v pisni obliki zastavite kadarkoli in kjerkoli prek ene izmed priljubljenih aplikacij za klepet: Viber, Facebook Messenger, WhatsApp ... Zagotovite si brezplačno uporabo za obdobje 1 leta od aktivacije.

Vzajemna | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Gašperjeva "navodila za uporabo"

Čeprav ste dopolnili 26 let in si urejate dopolnilno zdravstveno zavarovanje, med izkušenimi odraslimi še vedno veljate za nekaj posebnega. Agenti zavarovalnice Vzajemna se močno trudijo, da bi spoznali delček vašega življenja.

Priljubljeni stand-up komik Gašper Bergant jim pri tem pomaga. Pripravil je zabavne videonasvete, ki resnim agentom nazorno pokažejo, kako je treba komunicirati z mladimi. Zavarovalnici Vzajemna največ zavarovancev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji zaupa že 20 let.

Kako digitalno komunicirajo mladi?

Kako govorijo mladi?

Še več Gašperjevih lekcij si lahko ogledate TUKAJ.

Kako poskrbeti za popolno varnost?

Vzajemna | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Če sklenete dopolnilno zdravstveno in nezgodno zavarovanje, poskrbite za popolno varnost. S sklenitvijo nezgodnega zavarovanja v primeru morebitne nezgode namreč nimate težav s finančno varnostjo.

Hkrati vam sklenitev prinese dodatno darilo – naglavno svetilko. To lahko v času akcije tudi zamenjate za spodnjice Freegun, če pa se vključite še v program Varuh zdravja, si lahko sestavite odličen komplet: majico in spodnjice.

Paket, ki vključuje dopolnilno zdravstveno zavarovanje in nezgodno zavarovanje: Skupna mesečna premija za prvo zavarovalno leto (s triodstotnim popustom pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju) znaša 39,34 evra. Pri tem mesečna premija za nezgodno zavarovanje znaša 5,99 evra.

Ne spreglejte