SiolNET. Novice Slovenija
1,72

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Preverili smo, kaj se je dogajalo ob meji #video

1,72

termometer

Policija preiskuje incident, ki naj bi se zgodil 8. maja, ko naj bi vojak s puško meril v glavo naključnemu sprehajalcu. Potem ko je Slovenska vojska sporočila, da 8. maja tam ni bilo njenih pripadnikov, je danes ekipa oddaje Planet 18 obiskala domačine. Županja občine Hrpelje - Kozina trdi, da so o dogodku izvedeli iz medijev.

Slovenska vojska Novice Vojska o incidentu na meji: Naših vojakov tam ni bilo #video

"Ob tej uri ne bodo našli pribežnikov, saj ti prečkajo mejo ponoči. Ali sva sploh podobna Afganistancem in Pakistancem," naj bi po tem, ko naj bi eden od vojakov napadel sprehajalca, mu ukazal, da poklekne, in mu meril z avtomatsko puško naravnost v glavo, dejalo sprehajalčevo dekle.

Dvaintridesetletnik in njegovo dekle se počutita ogrožena

Dogodek naj bi se zgodil osmega maja med deseto in enajsto uro v bližini vasi Mihele. O domnevnem napadu je prvi poročal Primorski dnevnik. Ekipa oddaje Planet 18 je stopila v stik s časnikom z željo, da jo povežejo z 32-letnim državljanom Italije in Slovenije. Sporočili so le, da po posvetu policije, ki vodi preiskavo, trenutno ne dajejo izjav. 

Slovenska vojska | Foto: Matej Povše Foto: Matej Povše Policija to trditev zanika, avtor članka je nato sporočil, da se tako sprehajalec kot njegovo dekle počutita ogrožena, zato izjav nočeta dajati. Na občini Hrpelje -Kozina so dejali, da opažajo povečano število migrantov, zato ne preseneča, da območje ob zahodni meji nadzorujejo mešane patrulje. 

"Za novico smo izvedeli iz medijev. Tudi nihče iz vasi, kjer naj bi se ta dogodek zgodil, nas ni niti poklical," je dejala Saša Likavec Svetelšek, županja občine Hrpelje - Kozina. 

Če osebni znanec napadenega njegovi zgodbi verjame, pa se nekateri domačini sprašujejo, kako je mogoče, da v času napada tam ni bilo policije, saj naj bi bile patrulje mešane. A da gre vojska lahko po svoje, sta potrdila tako policija kot eden izmed vaščanov.

"Tukaj precejkrat pride vojska," je pojasnil domačin Miro Kamin in dodal, da v svojem obhodu pregledajo tudi Krvavi Potok.

O mednarodnem incidentu, zaradi katerega odgovore od Slovenije zahteva celo Italija, ostaja precej nejasnosti. Medtem ko vojska trdi, da na lokaciji domnevnega napada njihovih pripadnikov ni bilo, domnevna žrtev vztraja, da je šlo za pripadnika Slovenske vojske in da ni šlo za nobenega predstavnika varde. Županja Likavec Svetelšek za zdaj pravi, da zaradi incidenta ni zaskrbljena, a jo bo začelo skrbeti takrat, ko in če bodo pristojni prišli resnici do dna.

Slovenska vojska Novice Incident ob meji: puško naj bi nameril v sprehajalca #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin