Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 1. 2022,
20.15

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

23

Natisni članek

DeSUS Naša dežela Aleksandra Pivec

Torek, 11. 1. 2022, 20.15

2 leti, 3 mesece

Se obeta prestop poslancev DeSUS v Našo deželo? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

23

Pred volitvami se nam obeta nova poslanska skupina. Po prestopu Mateje Udovč v Našo deželo se zdaj o tem dogovarjata tudi poslanca DeSUS Ivan Hršak in Branko Simonovič. Ne gre za nabiranje političnih točk, ravno tako v primeru prestopa ne bosta kandidirala na naših volilnih listah, zatrjuje predsednica stranke Aleksandra Pivec. Poslanca bi lahko stranki prinesla znanje in izkušnje. Čeprav bi njuna podpisa skupaj s podpisom poslanke Mateje Udovč Pivčevi omogočila vložitev liste kandidatov na aprilskih volitvah, bi podporo za to raje dobili na terenu, pravi Pivčeva.

"Nekaj se dogaja, mogoče bi to lahko bilo, vendar sem za zdaj še mnenja, da se upokojim. Ampak do volitev je še tri mesece oziroma vsaj dva meseca, ko bodo te liste za volitve morale biti dokončne. Mogoče se v tem času zgodi kaj, da si še lahko premislim," je povedal Ivan Hršak iz DeSUS.

Ta sprememba bi lahko bilo sodelovanje z nekdanjo predsednico stranke, ki jo zdaj predstavlja v parlamentu. Včeraj sta se s strankarskim kolegom Brankom Simonovičem sestala z Aleksandro Pivec. Čeprav so jo ravno oni, poslanci, po izbruhu afere zaradi neplačanih računov pozvali k odstopu, se to zdaj ne bi zgodilo, prizna.

"To ni bilo nič osebnega, midva z Aleksandro Pivec sva se že srečala na kavici in sva se pogovorila. In ona je priznala, česa ona ni naredila prav, jaz sem priznal svoje oziroma tudi, da se poslanske skupine tudi takrat nismo najbolje odzvale. Ampak kot sem rekel, še vedno stojim za tem, da smo bili zavedeni."

Sportal Voditelja brez milosti nad Đokovića #video

Potekajo pogovori

Pogovori seveda potekajo, danes potrdi Pivčeva. Nič ne bi imela proti, če bi oba poslanca prestopila v Novo deželo. Vendar gre bolj za reševanje dobrih vsebin, ki smo jih imeli nekoč v DeSUS, nikakor pa ne za ponavljanje starih imen na prihajajočih volitvah, opozarja.

"Danes, kot vemo, po burnih pretresih v stranki DeSUS nekako, bom rekla, ta stranka ugaša. Jaz sem pa prepričana, da lahko mi kot stranka Naša dežela nekako nosimo to nasledstvo, ki ga je v preteklosti vzpostavila in tudi uspešno opravljala DeSUS. Torej gre za skrb, za vzpostavljanje dobrega socialnega okolja za starejšo generacijo, za upokojence," je povedala Pivčeva.

Cepljenje. Covid-19. Metelkova. Vrste.
Novice Resne težave po cepljenju je imelo 248 Slovencev. To je 0,02 odstotka vseh cepljenih oseb.
Igor Zorčič
Novice Jutri bo zaživela nova politična stranka

Preden sta prišla za krmilo DeSUS najprej Karl Erjavec in nato, po njegovem neuspešnem naskoku na mandatarski položaj s KUL, še Ljubo Jasnič, so bili del konstruktivne koalicije, obuja Hršak spomine na močno stranko upokojencev. Namesto da bi rušili vlado, so s Pivčevo delali z njo, za korist vseh njihovih članov.

"Organi stranke so se 90-odstotno odločili, da gremo v to desnosredinsko vlado in se je gospa Pivčeva, ona, pogajala, kaj bo zapisano v tej koalicijski pogodbi. Seveda smo ji poslanci predlagali, kaj naj bo iz našega programa, in tam so zapisane pravzaprav vse glavne točke našega programa, programa DeSUS. Kar je pa še pomembnejše, skoraj vse smo uresničili," je dodal Hršak.

Izrael. covid-19
Novice "Za polno cepljene bi morala biti potovanja brez omejitev"

Kakšna je možnost, da po aprilskih volitvah spet vidimo takšno vladno sliko s Pivčevo?

Novi stranki javnomnenjske analize večinoma napovedujejo močno podporo in varen vstop v parlament. Nekatere pa precej odstopajo, zato so tudi sami pomislili, tako pravi Pivčeva, da poskušajo namigniti, naj se raje združijo s Povežimo Slovenijo.

"Nismo naklonjeni tem zgodbam pragmatičnega preračunavanja, na kakšen način se prebiti v parlament. Mislim, da gre za toliko raznolikih in različnih strank z različno tradicijo, različno preteklostjo, da se težave lahko pojavijo dan pozneje, ko je treba te cilje nekako usmeriti v enoten in pa skupen cilj. Zato gremo mi na volitve zagotovo samostojno," poudarja Pivčeva.

Predvsem naj bi stranka pobrala glasove dosedanjih volivcev stranke upokojencev in pa Stranki Alenke Bratušek, obema resno grozi izpad iz parlamenta. Predvsem nad zadnjo naj bi bilo precej nekdanjih članov DeSUS, ki so prešli v SAB, precej razočaranih.

Ne spreglejte