SiolNET. Novice Slovenija
2,99

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jutri bo zaživela nova politična stranka

2,99

termometer

Igor Zorčič
Foto: Ana Kovač

Na političnem parketu bo v sredo z ustanovnim kongresom tudi uradno zaživela stranka LIDE. Na kongresu, ki bo zaradi epidemioloških razmer potekal digitalno, bodo sprejeli statut in program stranke, izvolili bodo tudi vodstvene organe. Vodstvo stranke bo predvidoma prevzel Igor Zorčič, sicer predsednik DZ, ki je edini kandidat za predsednika.

Program nove stranke LIDE (Liberalni Demokrati) bo, kot so pojasnili za STA, program liberalne stranke. Igor Zorčič je sicer v izjavi ob koncu lanskega leta razkril, da bodo v ospredju stranke med drugim svobodna gospodarska pobuda in človekove pravice. Ime stranke pa je po njegovem mnenju primerno, da jo bodo volivci s takim profilom takoj prepoznali in bodo vedeli, kdo zagovarja njihove interese.

Zorčič pa je večkrat tudi že napovedal, da bo nova stranka na volitvah nagovarjala "tiste, ki v tej politični ponudbi, ki jo vidimo sedaj, ne vidijo perspektive".

Kateri posamezniki sodelujejo pri ustanovitvi stranke, za zdaj uradno še ni znano, v zadnjih mesecih so se večkrat omenjala nekatera imena nekdanjih članov SMC, med drugim tudi nekdanje pravosodne ministrice Lilijane Kozlovič in nekdanjega zdravstvenega ministra iz kvote DeSUS Tomaža Gantarja.

Vladimir Prebilič Novice Bo klub slovenskih županov premešal karte na političnem zemljevidu?

Zorčič je sicer že večkrat povedal, da se o sodelovanju pogovarjajo tudi z nekaterimi župani, imeli so tudi pogovore z DeSUS. Zorčič naj bi se o sodelovanju pogovarjal še s stranko Z.dej nekdanjega strankarskega kolega iz vrst SMC Jureta Lebna in z nekdanjim predsednikom uprave GEN-I Robertom Golobom, ki je napovedal aktivni vstop na politični parket.

V stranki pa so danes za STA pojasnili, da se bo stranka LIDE tudi v prihodnje trudila za povezovanje z vsemi, ki zagovarjajo podobne politične vrednote in si želijo drugačne vlade, kot je zdajšnja pod vodstvom Janeza Janše.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin