SiolNET. Novice Slovenija
1,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prestolnica bo to zimo bogatejša za največje drsališče doslej #video

1,43

termometer

V Ljubljani bo v soboto zaživela ena od največjih ledenih atrakcij v Evropi. V parku Zvezda bodo odprli več kot dva tisoč kvadratnih metrov drsalnih površin, na katerih bodo najmlajši do 6. leta starosti lahko drsali brezplačno.

[video: 66339 / ]

Novinarka: Petra Vehovar/Video: Planet TV


Ledena fantazija se bo poklonila tudi pokojnemu smučarju Dragu Grubelniku, so poročali v oddaji Dan. na Planet TV.

Drsalne površine med drevesi v ljubljanskem parku Zvezda so narejene po zgledu večjih drsališč v Evropi. "Nekaj podobnega delajo v Zagrebu in na Dunaju, tudi mi smo se odločili, da bi naredili nekaj takega," pojasnjuje vodja projekta in nekdanji alpski smučar Rene Mlekuž.

Delavci imeli več težav s postavljanjem ravnih površin

Kljub temu bo ljubljansko drsališče malce drugačno od tistih v tujini. "Naše drsališče se mogoče razlikuje od drugih v Evropi prav po teh drsalnih poteh, ki so postavljene po vsem parku Zvezda, drsalne poti pa vodijo navzgor in navzdol," pojasnjuje Mlekuž.

In medtem ko jim drsalne poti niso povzročale preglavic, je bilo zaradi naklona Kongresnega trga težje postaviti ravne površine. Delavci so v torek opravljali še zadnja dela pred sobotnim odprtjem.

Vsem obiskovalcem bodo na voljo varovana garderoba, izposoja drsalk in druge opreme. Drsališče bo odprto do 7. januarja od 9. ure zjutraj do polnoči, organizatorji pa bodo pripravili tudi tematske dneve.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin