Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 12. 2017,
15.50

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

meja arbitraža Hrvaška Slovenija Andrej Plenković Miro Cerar

Četrtek, 14. 12. 2017, 15.50

6 let, 4 mesece

Premier Cerar pričakuje resen pogovor s Plenkovićem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Cerar Plenković | Foto STA

Foto: STA

Slovenski premier Miro Cerar ob robu dvodnevnega vrha EU v Bruslju pričakuje resen pogovor s hrvaškim kolegom Andrejem Plenkovićem o izvajanju arbitražne odločbe oziroma vprašanju meje. Poudarja, da morata s Plenkovićem izkoristiti priložnost in doseči kakšen napredek, podrobnosti pa pred pogovori ne želi razkrivati.

Premier Miro Cerar je izpostavil, da sta se z Andrejem Plenkovićem od septembra sestala že šestkrat, da sta v stalnem stiku in da je dialog zelo intenziven, ne samo med njima, ampak tudi na ravni strokovnih sodelavcev.

Tudi ob robu tokratnega vrha, najverjetneje v petek, pričakuje slovenski premier resen pogovor, saj se rok za priprave na izvajanje arbitražne odločbe izteka.

Cerar: Slovenija v celoti pripravljena

Slovenija je po Cerarjevih besedah v celoti pripravljena, na tistih področjih, kjer se ne more pripraviti sama, predvsem na kopnem, pa resnično pričakuje, da bo Hrvaška bolj kooperativna in da bodo našli dogovor.

Premier ob tem izpostavlja, da tokrat ni čas, da bi se s Plenkovićem pogovarjala še s kom iz Evropske komisije, predsednikom Jean-Claudom Junckerjem ali prvim podpredsednikom Fransom Timmermansom, razen če beseda na hodniku slučajno nanese tudi na to.

Cerar napredka ne želi razkriti

Cerar poudarja, da morata s Plenkovićem izkoristiti priložnost in "doseči kakšen napredek". Na vprašanje, kakšen napredek naj bi to bil, premier odgovarja, da zaradi interesa obeh strani, da le dosežejo nek napredek, ne bi vnaprej razkrival podrobnosti.

Tudi hrvaški premier je ob prihodu na vrh EU dejal, da so slovenski in hrvaški strokovnjaki v stiku ter da bosta imela s Cerarjem priložnost za pogovor v teh dveh dneh v Bruslju.

Ne spreglejte