SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Premier Cerar ne jamra, pa tudi brez listka ne hodi več (foto)

0

termometer

Stanovsko združenje direktorjev je podelilo nagrado za življenjsko delo nekdanji direktorici Ljubljanskih mlekarn in Fructala Cvetani Rijavec.

"Smo v obdobju kriz. Ali izzivov, kakor želimo to imenovati," je na tradicionalnem januarskem srečanju stanovskega Združenja Manager zbrane direktorje nagovoril predsednik vlade Miro Cerar. Na govorniški oder si je ponovno postavil listek z napisom: "Slovenec sem. Ne jamram, iščem rešitve." Cerar je menedžerjem predaval o etiki, pri tem pa jim na srce položil, naj javnega sektorja ne postavljajo nasproti zasebnemu. Ali sindikatov podjetju. "Čeprav so interesi včasih različni, je za vse nas pomembno, da gremo naprej. Za to potrebujemo drug drugega."

Premier je ob trenutnih izzivih begunske krize izpostavil še, da ne smemo dovoliti, da naši družbi zavlada strah. "Vsi imamo strahove. Bojimo se za službo - da je ne bi izgubili ali da je sploh ne bi dobili -, za partnerja, za zdravje," je naštel in dejal, da ne smemo pustiti, da strah zavira razvoj družbe.

Zalaznik Cerarju: Nezaslišano je, da delavcu vzamete 60 odstotkov nagrade Šef Združenja Manager Aleksander Zalaznik, sicer predsednik uprave podjetja Danfoss, pa je v nagovoru vlado pozval k davčni reformi.

"Nezaslišano je, da si od nagrade delavcu država vzame 60 odstotkov," je dejal in dodal, da bi nižja obdavčitev pomenila, da se bodo zaposleni počutili bolj cenjene, več bo optimizma, nenazadnje pa bodo tudi več trošili.

Cerar je dejal, da je eden od izzivov vlade pravičnejše porazdeljevanje davčnih bremen, pri tem pa poudaril pomen socialne varnosti, ki da se je ne sme ogrožati.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin