SiolNET. Novice Slovenija
1,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Reševanje jamarja trajalo skoraj en dan #video #foto

1,92

termometer

Iz brezna Preporod pri Predmeji nad Ajdovščino so po celodnevnih prizadevanjih jamarskih reševalcev pozno zvečer iz jame vendarle začeli dvigovati poškodovanega jamarja. Da bi ga lahko varno izvlekli iz jame, so namreč morali razširiti vhod in dve ožini v jami ter ustvariti prehod za reševalna nosila. Intervencijo naj bi končali po polnoči.

Nesreča se je zgodila, ko se je jamar vračal na površje in je nanj padel kamen ter ga poškodoval. Kolega je o tem obvestil Jamarsko reševalno službo, ki je že dopoldne sprožila reševanje poškodovanega jamarja, je dopoldne pojasnil vodja intervencije Igor Benko.

Pri reševanju je sodelovalo več kot 20 jamarskih reševalcev iz treh reševalnih centrov. Do poškodovanega se je spustila tudi zdravnica, ki je sicer tudi jamarska reševalka, in že tedaj ocenila, da je zdravstveno stanje poškodovanega jamarja stabilno.

Spremljata ga dva zdravnika

Pri dvigovanju iz jame sta ga spremljala dva zdravnika.

Nesreča se je zgodila ponoči na približno 150 metrih globine med vračanjem po raziskovanju jame. Padajoče kamenje je jamarju prebilo čelado in ga poškodovalo. Po poškodbi je preplezal sam še približno 30 metrov, nato pa ga je jamarski kolega ustavil in odhitel iz jame po pomoč.

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin