SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Predalič se še odloča, ali bo namesto Janše prevzel poslanski mandat

2

termometer

 | Foto:
Božo Predalič, ki naj bi na poslanski funkciji nadomestil predsednika SDS Janeza Janšo, se še ni odločil, ali bo sprejel poslanski mandat. Bo pa to, kot je dejal, storil v predpisanem roku.

Predalič je namreč v torek prevzel obvestilo, s katerim ga je Državna volilna komisija obvestila (DVK), da ima glede na volilni rezultat pravico do poslanskega mandata. V osemdnevnem roku se mora izreči, ali bo mandat sprejel ali ne. Da je obvestilo DVK prevzel, je potrdil tudi Predalič, a se še ni odločil, ali bo mandat sprejel.

Bo pa to storil v predpisanem roku in DVK obvestil o svoji odločitvi. Predalič bi moral na poslanski funkciji naslediti predsednika SDS Janšo, ki mu je mandat prenehal zaradi pravnomočne sodbe v zadevi Patria. Da je Janši prenehal mandat, je državni zbor ugotovil na podlagi zakona o poslancih. Na ta sklep državnega zbora se je Janša pritožil na ustavno sodišče.

Upravni senat ustavnega sodišča je že sklenil, da bo zadevo obravnaval absolutno prednostno, ustavni sodniki pa se bodo Janševe pritožbe predvidoma lotili na seji prihodnji teden.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin