SiolNET. Novice Slovenija
3,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pred ministrstvom zahtevali vrnitev dečkov starim staršem (video)

3,18

termometer

 | Foto: Bor Slana
Foto: Bor Slana

Pred ministrstvom za delo je okoli 200 udeležencev shoda v podporo starim staršem zahtevalo takojšnjo vrnitev dečkov, ki jih je CSD Velenje namestil v rejništvo.

Med udeleženci je bilo slišati pozive k odstopu ministrice Anje Kopač Mrak. V DZ pa je civilna iniciativa predala tudi peticijo za spremembo zakonodaje in več pravic starših staršev.

Poleg takojšnje vrnitve vnukov starim staršem so udeleženci shoda pred ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti zahtevali tudi odstop vodstva centrov za socialno delo Velenje in Slovenj Gradec ter socialne inšpekcije zaradi po njihovem mnenju nedopustnih napak v tem odmevnem primeru.

Kot je povedal socialni delavec in svetovalec omenjenih starih staršev Franc Donko, zahtevajo tudi izobraževanje strokovnih delavcev o pomenu starih staršev za družino in vnuke.

[video: 57927 / ]

Na obisku tudi pri ministrici

Popoldne je civilna iniciativa iz lokalnega okolja, v katerem živijo omenjeni stari starši, predsednici komisije DZ za človekove pravice Evi Irgl predala peticijo, v okviru katere so zbrali okoli tri tisoč podpisov. Z njo med drugim zahtevajo spremembo zakonodaje, s katero bi starim staršem priznali veljavo v krogu družine, zlasti v takšnih primerih, ko otroci izgubijo starše.

Predstavnika civilne iniciative Andreja Breznika je sprejela tudi ministrica za delo Anja Kopač Mrak, ki ji sicer zaradi omenjenega primera preti interpelacija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin