Pred blokom našli doma izdelani eksplozivni telesi

Pred stanovanjskim blokom v Mariboru so včeraj občani našli dva v papir zavita sumljiva predmeta. Policisti so po preiskavi ugotovili, da gre za neobičajni eksplozivni telesi z vžigalno vrvico. 

Na policiji ugotavljajo, da se mnogi kljub opozarjanju na posledice, ki jih lahko ima rokovanje z eksplozivnimi predmeti, še vedno požvižgajo na to.

Na policiji ugotavljajo, da se mnogi kljub opozarjanju na posledice, ki jih lahko ima rokovanje z eksplozivnimi predmeti, še vedno požvižgajo na to. Foto: PU Maribor

Predmeta si je ogledal bombni tehnik iz specialne enote policije, ki je ugotovil, da sta bili eksplozivni telesi narejeni doma, takšen eksploziv oziroma takšno pirotehnično telo pa je močnejše od topovskega udara. Bombni tehnik je telesi odnesel na uničenje, so sporočili iz mariborske policijske uprave.

Na policiji ugotavljajo, da se mnogi – čeprav zdravniki, policija, mediji, društva za zaščito živali in drugi opozarjajo, kakšne posledice lahko ima rokovanje s takimi predmeti, še posebej domače izdelave – še vedno požvižgajo na nevarnost.

Zato znova opozarjajo, da so lahko posledice uporabe takih sredstev nepopravljive in lahko za vedno zaznamujejo naša življenja.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano