SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pozor: v teh dneh poteče veljavnost digitalnih covidnih potrdil, natisnjenih konec junija

10

termometer

PCT potrdilo | Na NIJZ so pojasnili, da opozorilo velja le za osebe, ki so si potrdila v omenjenem obdobju natisnile same. Potrdila, ki jih je na dom pošiljal NIJZ, pa so skladna s predpisi, ki določajo veljavnost izpolnjevanja pogojev PCT. Fotografija je simbolična. | Foto: STA
Na NIJZ so pojasnili, da opozorilo velja le za osebe, ki so si potrdila v omenjenem obdobju natisnile same. Potrdila, ki jih je na dom pošiljal NIJZ, pa so skladna s predpisi, ki določajo veljavnost izpolnjevanja pogojev PCT. Fotografija je simbolična. Foto: STA

V teh dneh bo potekla veljavnost evropskih digitalnih covidnih potrdil, ki so bila natisnjena med 24. in vključno z 29. junijem. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pozivajo vse, ki so potrdilo natisnili v tem obdobju, naj ponovno natisnejo svoje potrdilo z osveženo QR-kodo oz. naj si jo osvežijo v mobilni aplikaciji zVEM.

Veljavnost osvežene QR-kode je skladna s predpisi, ki določajo veljavnost izpolnjevanja pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Potrdilo, natisnjeno v tem obdobju, vsebuje QR-kodo, ki ima veljavnost 90 dni, navajajo na NIJZ. 

Na NIJZ so za STA pojasnili, da je veljavnost potrdil, izdanih od 24. do 26. junija, trajala 90 dni zato, ker je bilo takrat testno obdobje vzpostavljanja sistema evropskih digitalnih covidnih potrdil.

Opozorilo le za tiste, ki so si potrdila natisnili sami

Na NIJZ so dodatno pojasnili še, da opozorilo velja le za osebe, ki so si potrdila v omenjenem obdobju natisnile same. Potrdila, ki jih je na dom pošiljal NIJZ, pa so skladna s predpisi, ki določajo veljavnost izpolnjevanja pogojev PCT.

Nemčija meja Novice Nemčija je Slovenijo uvrstila na seznam visoko tveganih območij

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin