SiolNET. Novice Slovenija
2,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nemčija je Slovenijo uvrstila na seznam visoko tveganih območij

2,24

termometer

Nemčija meja |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nemčija je v petek zaradi hitrega širjenja novega koronavirusa uvrstila Slovenijo na seznam visoko tveganih območij. S tem morajo potniki, ki pridejo v Nemčijo iz Slovenije, od nedelje dalje poleg obveznega pogoja PCT izpolniti še spletni obrazec, obvezna je tudi karantena, ki jo je možno prekiniti.

Za potnike z visoko tveganih območij načeloma velja še desetdnevna karantena, ki jo je mogoče prekiniti ob predložitvi dokazila o prebolelosti ali cepljenju, ki se naloži na spletni portal. V primeru negativnega testa na okužbo z novim koronavirusom jo je mogoče prekiniti najprej po petem dnevu karantene. Kdor potrdilo o cepljenju ali prebolelosti na portal naloži pred prihodom v Nemčijo, mu ni treba v karanteno.

Za vstop v Nemčijo od 1. avgusta za vse, ki so starejši od 12 let, velja splošna obvezna predložitev dokazila o prebolelosti ali cepljenju proti covid-19 ali negativnemu testu. Potniki, ki so bili v zadnjih desetih dneh na visoko tveganem območju, morajo pred prihodom v Nemčijo izpolniti tudi spletni obrazec, ki je dostopen tukaj.

Vrnitev na seznam, s katerega so nas umaknili junija

Nemčija je sicer Slovenijo s seznama visoko tveganih območij umaknila junija, ko so se epidemiološke razmere v naši državi izboljšale, zaradi porasta števila okužb v zadnjih tednih pa so zdaj Slovenijo znova vrnili na seznam. Tam sta po novem med drugim še Etiopija in Burundi. Posodobljen seznam bo stopil v veljavo v nedeljo. Nemški Inštitut Roberta Kocha sicer še svari potnike, da se pred potovanjem pozanimajo o seznamu držav, saj se ta lahko hitro spremeni.

Oglejte si še:

Testiranje koronavirus Novice V petek spet prek tisoč novih okužb s Novice Srbija in Črna gora daleč najslabši v Evropi, Slovenija za njima

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin