Požar zajel ekipo gasilcev

V torkovem požaru na strelišču Slovenske vojske na območju Ilirske Bistrice sta se dva gasilca poškodovala. Enega je nekoliko ožgalo po obrveh, drugega pa so reševalci zaradi opeklin odpeljali v ljubljanski klinični center. Njegovo stanje naj bi bilo stabilno in ni v smrtni nevarnosti, je povedal vodja gasilske intervencije Denis Slavec.

Eden od gasilcev je huje opečen in so ga reševalci odpeljali v klinični center, drugi pa je dobil površinske poškodbe (fotografija je simbolična).

Eden od gasilcev je huje opečen in so ga reševalci odpeljali v klinični center, drugi pa je dobil površinske poškodbe (fotografija je simbolična). Foto: Matej Leskovšek

Požar, ki je v torek popoldne izbruhnil med streljanjem na vaji pripadnikov Slovenske vojske na strelišču Bač, je zajel okoli sto hektarjev travnatih površin in tudi borovce.

Zaradi spreminjajočega se vetra je požar zajel ekipo gasilcev. Pri tem je dva gasilca Prostovoljnega gasilskega društva Knežak, ki sta želela rešiti sebe in vozilo, požar prehitel. Eden je huje opečen in so ga reševalci odpeljali v klinični center, drugi je dobil površinske poškodbe. Gasilsko vozilo je bilo v požaru popolnoma uničeno.

Gasilci zagotavljali požarno stražo

Požar je v torek do večera pogasilo okoli 140 gasilcev iz 21 gasilskih društev s skupno 40 gasilskimi vozili. Preteklo noč so nato gasilci zagotavljali požarno stražo, danes pa opravljajo še preventivne oglede terena.

Območje požara so si danes ogledali tudi predstavniki Zavoda za gozdove Slovenije, ki po informacijah vodje gasilske intervencije večje škode za zdaj ne ugotavljajo, bodo pa o tem podali podrobno poročilo.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano