Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 6. 2024,
10.31

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

Sladki Vrh policija gasilci požar Paloma

Torek, 11. 6. 2024, 10.31

1 teden, 1 dan

V požaru v tovarni Paloma za pet milijonov evrov škode #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

V ponedeljkovem požaru ostrešja Palome v Sladkem Vrhu je po oceni policije nastalo za pet milijonov evrov škode. Danes poteka ogled kraja požara, ugotavljajo pa tudi vzroke za njegov nastanek. Med gašenjem se je poškodoval gasilec, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti so bili o požaru, v katerem je ogenj zajel ostrešje objekta, obveščeni okoli 18.10, gasilci pa so ga pogasili okoli 23. ure, so sporočili. Regionalna cesta je bila zaradi požara zaprta do 0.30.

Poveljnica civilne zaščite Občine Šentilj in predsednica Prostovoljnega gasilskega društva Sladki Vrh Valentina Ošlovnik je povedala, da je v gašenju požara sodelovalo okrog 130 gasilcev vseh prostovoljnih društev iz domače Občine Šentilj, na pomoč sta priskočili še sosednja Občina Pesnica in gasilska brigada iz Maribora. Tudi gasilci iz sosednje Avstrije iz Cmureka in Feldbacha so prišli pomagat z mobilno postajo za polnjenje jeklenk.

Štiri ure so se mučili s tem, da ogenj ni preskočil na druge objekte

Po besedah Ošlovnikove so očividci gasilcem povedali, da je v ponedeljek popoldne, med neurjem okrog 18. ure, nekaj počilo, a ni bilo še nič vidno. Potem so zaposleni tovarne papirja Paloma zaznali dim in takoj že videli ogenj, ki se je zelo hitro širil. "Imeli smo zelo veliko težavo z zagotavljanjem tega, da se ogenj ni razširil na druge objekte, ker bi imeli tam še malo več težav, ker je bilo notri še več gorljivega materiala. Tako da smo se dejansko štiri ure mučili s tem, da ogenj ni preskočil," je dejala.

Gašenje je bilo oteženo 

Velike težave so jim med gašenjem povzročale zelo visoke temperature, je dodala. Poleg tega je bila streha zelo nestabilna, saj je kovinska. "Gasilci so pričali, da že dolgo niso čutili česa tako vročega kot tu. Zato je uničene ogromno opreme, od visokih temperatur in ostrih predmetov so pokale cevi, tudi steklo je pokalo in komaj smo prebili kovinsko streho, da smo sploh lahko dostopali do žarišč, da smo lahko gasili," je opisala Ošlovnikova.

Ko so ogenj okoli polnoči gasilci pogasili, so nato še prekopavali pogorišče in iskali posamezna žarišča ter polivali tudi izolacijo, da se ne bi ogenj ponovno vžgal. Ostali so tudi na požarni straži.

požar v podjetju paloma
Novice Velik požar zajel tovarno Paloma, na delu več kot 130 gasilcev #foto #video
pogorela šola v Tržiču
Novice Nove podrobnosti o požaru na šoli v Bistrici pri Tržiču #foto
Ne spreglejte