Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 6. 2024,
19.44

Osveženo pred

1 teden, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,26

Natisni članek

požar Paloma tovarna

Ponedeljek, 10. 6. 2024, 19.44

1 teden, 2 dneva

Velik požar zajel tovarno Paloma, na delu več kot 130 gasilcev #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,26

V ponedeljek nekaj minut po 18. uri je zagorelo v tovarni Paloma na Sladkem Vrhu, je sporočila uprava za zaščito in reševanje. Požar je zajel velik del ostrešja proizvodne hale, tako da je na delu okoli kar 130 gasilcev, ki jim je uspelo omejiti ogenj, a posamezna žarišča so še vedno aktivna. "Gašenje je zelo zahtevno, ker je na višini, dostop pa je možen samo po eni strani," je za Radio Slovenija povedal vodja intervencije Sandi Šeligoj. Gasilci so čez noč ostali na požarni straži. 

Zagorelo je v podjetju Paloma. | Foto: Jernej Lebar/Facebook Zagorelo je v podjetju Paloma. Foto: Jernej Lebar/Facebook

Kot je razvidno tudi s posnetkov enega izmed uporabnikov Facebooka, so ognjeni zublji že zajeli ostrešje industrijskega objekta. Na delu so že gasilska društva. Po besedah Valentine Ošlovnik, predsednice prostovoljnega gasilskega društva Paloma Sladki Vrh, je na delu okoli 130 gasilcev, ki jim je uspelo omejiti požar. 

"Gasilci zdaj gasijo še posamezna žarišča. Ocenjujemo, da bo intervencija potekala še dolgo. Trenutno gasijo gasilci iz vse občine Šentilj, prišli so tudi gasilci mariborske brigade in nekaj drugih ekip prostovoljnih društev. Zgorelo je kar celo ostrešje, škoda bo verjetno zelo velika. Na tem objektu so sicer potekala vzdrževalna dela, vemo, da je bilo pred dnevi neurje, gor je bila tudi sončna elektrarna. Kaj je sicer povzročilo požar, še ne moremo vedeti," je za Siol.net povedala Ošlovnikova.

Še pred dnevi so v podjetju skupaj s premierjem Robertom Golobom in drugimi politiki praznovali zaključek velikega naložbenega cikla, vrednega okoli 138 milijonov evrov. Na srečo naj se ogenj ne bi razširil na ta del proizvodnje.

Po napovedi češko-slovaških lastnikov že za naslednje leto napovedujejo tudi zagon 11 milijonov vredne proizvodne linije za proizvodnjo robčkov v škatlah.

Več sledi ...

Eksplozija
Novice Incident v mirni soseski: moški razstrelil svojo hišo, v eksploziji poškodovani tudi sosedje #video
Ne spreglejte