SiolNET. Novice Slovenija
0,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Povolilna analiza v SDS: Logar kritične razprave o izvolitvi Bogoviča ni slišal

0,88

termometer

Anže Logar
Predsednik sveta SDS Anže Logar je poudaril, da so v SDS zadovoljni s sodelovanjem s SLS na evropskih volitvah. Foto: Ana Kovač

Člani sveta SDS so na današnji seji izpostavili dobro prakso povezovanja s SLS in izrazili zadovoljstvo z uspehom na volitvah v Evropski parlament, je po seji povedal predsednik sveta Anže Logar. Opozorili so tudi na nujnost sodelovanja na prihodnjih volitvah, in sicer zlasti v smislu sorodnih programskih izhodišč, ne pa tudi skupne liste.

Člani sveta SDS so se danes sešli prvič po volitvah v Evropski parlament in opravili analizo volitev, je pojasnil Anže Logar. Opozorili so na dobre prakse dela po posameznih volilnih štabih in na podlagi tega tudi pripravili načrt prihodnjega dela.

volitve Novice Še ena grenka zmaga SDS. Zvezda Tanja Fajon in začetek konca SMC. #analiza

S skupne liste v Evropski parlament izvoljeni Zver, Tomčeva in Bogovič

S skupne liste SDS in SLS sta bila v Evropski parlament iz SDS izvoljena dosedanji evropski poslanec Milan Zver kot nosilec liste in prav tako dosedanja evropska poslanka Romana Tomc, iz SLS pa prav tako dosedanji evropski poslanec Franc Bogovič, ki mu je preboj uspel s preferenčnimi glasovi.

Kritične razprave o tem, da je bil kot tretji na skupni listi v Evropski parlament izvoljen kandidat SLS Franc Bogovič, Logar na današnjem svetu SDS ni slišal. Kritične razprave o tem, da je bil kot tretji na skupni listi v Evropski parlament izvoljen kandidat SLS Franc Bogovič, Logar na današnjem svetu SDS ni slišal. Foto: Ana Kovač

Kritične razprave o tem, da je bil kot tretji na skupni listi v Evropski parlament izvoljen kandidat SLS, ne še en kandidat oziroma kandidatka SDS, danes Logar ni slišal. "Sem pa slišal številne razprave, ki so pohvalile povezovanje in izpostavljale, da smo tudi zaradi tega dobili dosti dodatnih glasov," je dodal predsednik sveta SDS.

Žiga Turk Novice Turk tik pred evropskimi volitvami izstopil iz SDS

Povezovanje strank ne pomeni skupnega nastopa na parlamentarnih volitvah

O obliki nadaljnjega sodelovanja je pojasnil, da gre zlasti za skupno delo na področju sorodnih programskih izhodišč. "Veste, da imamo v Sloveniji za zdaj še proporcionalni volilni sistem, kar zahteva samostojen nastop stranke na volitvah," pa je Logar odgovoril na vprašanje, ali povezovanje pomeni tudi skupen nastop na volitvah.

Logar je danes komentiral tudi vprašanje izbire prihodnjega evropskega komisarja. Kot je dejal, verjame, da bo premier Marjan Šarec resno razmislil o predlogu, da bi evropskega komisarja morala predlagati stranka, ki je na evropskih volitvah zmagala. Vendar pa je v tem pogledu na potezi premier, je dodal Logar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin