SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poslušajte, kaj Erjavec govori o Cerarju, ko ne ve, da ga snemajo

0

termometer

On je zgodba za eno leto, je o premierju Miru Cerarju na posnetku, ki ga je objavil Svet 24, dejal zunanji minister in predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec.

"Jaz sem dal dve obljubi, in če jih ne bo, me ni zraven. Regres pa usklajevanje pokojnin, če je dva procenta. Glej, me ni, me boli đoko. Grem za pastirja, če je treba. Grem kuhat k Ljudmili, če me vzame. Tudi okoli hiše lahko pospravljam, če hočeš. Ne, to ni tako enostavno, ker on, a veš kaj je, on je zgodba za eno leto," je v posnetku, ki je domnevno nastal en dan po predčasnih volitvah, na katerih je slavila SMC, dejal Erjavec.

Cerar brez komentarja "Vsebine posnetka ne komentiramo, sploh glede na to, da naj bi nastal v času volitev oziroma še pred oblikovanjem nove vlade," so nam pojasnili v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja.

"Moja ocena je bila, glede na to, da je SMC nova stranka, da je težko pričakovati, da bo ta vlada zdržala eno leto, zlasti če bi prišlo do kakšnih trenj v stranki. Kot veste, se jim je zgodil Dobovšek, in če bi on za seboj potegnil 10 poslancev, bi to lahko pomenilo politično krizo," je posnetek komentiral Erjavec.

"Sem pa razočaran, da je pač nekdo posnel te pogovore. Upam, da naslednjič ne bo posnet kakšen pogovor iz domače spalnice," je dodal.

Erjavec ni prvi, ki so ga posneli brez njegove vednosti Leta 2011 se je na spletu pojavil posnetek neuradnega pogovora, ki ga je imel takratni premier Borut Pahor z novinarji. Pahor je takrat dejal, da obstaja veljavna praksa, da predsedniki vlad in visoki uradniki brifirajo novinarje "off the record", ti pa ravnajo v skladu z novinarsko etiko. "To pa se enemu od vaših kolegov ni posrečilo," je novinarjem dejal Pahor.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin