Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 10. 2024,
8.24

Osveženo pred

2 uri, 34 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,44

Natisni članek

Natisni članek

politika Janez Janša Janez Janša Anže Logar Karl Erjavec Marko Lotrič

Petek, 11. 10. 2024, 8.24

2 uri, 34 minut

Po Anžetu Logarju ustanovitev nove stranke napovedal tudi Marko Lotrič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,44
Marko Lotrič | V bližnji prihodnosti naj bi na slovenski politični sceni zaživeli dve novi stranki.  | Foto STA

V bližnji prihodnosti naj bi na slovenski politični sceni zaživeli dve novi stranki. 

Foto: STA

Potem ko je Anže Logar včeraj napovedal ustanovitev nove stranke, je po poročanju N1 podpise za ustanovitev svoje stranke začel zbirati tudi predsednik državnega sveta in lastnik podjetja LOTRIČ Metrology Marko Lotrič. Na politični parket pa se v drugi polovici novembra vrača tudi dolgoletni predsednik DeSUS Karl Erjavec. 

Kot je Marko Lotrič potrdil za N1, so v njegovi iniciativi začeli zbirati podpise za ustanovitev nove politične stranke, ki naj bi se gibala med levo in desno sredino. Kar se tiče sodelovanja z drugimi strankami, je bil Lotrič bolj skop z besedami, povedal je le, da mu Levica zaradi svojega načina delovanja ni blizu.

Kdaj točno bo nova stranka zaživela, še ni znano, je pa Lotrič že poleti dal vedeti, da se bo aktivnejše vključil v politično dogajanje.

V njegovi iniciativi sodelujejo župan Žirovnice Leopold Pogačar, podjetnika Igor Akrapovič in Marko Lukić ter strokovnjakinja za evropske projekte in sekretarka državnega sveta Monika Kirbiš Rojs, je pred časom razkril za Delo.

Erjavec: Ne ve se, ali je Logar samostojen ali gre za satelit Janeza Janše

Na politično sceno se vrača tudi dolgoletni predsednik DeSUS in bivši minister Karl Erjavec. Nedavno je spremenil svoj načrt, saj bo takoj ustanovil stranko in ne društva, iz katerega bi potem zrasla stranka, kot je sprva napovedoval.  Karl Erjavec | Foto: STA , Foto: STA ,

Kot je Erjavec povedal za omenjeni medij, bo 200 podpisov, kolikor jih je treba zbrati za ustanovitev nove stranke, začel zbirati naslednji teden. Stranka bo luč sveta ugledala v drugi polovici novembra, Erjavčev cilj pa je, da se na naslednjih volitvah uvrstijo v DZ. Na volitve bo šla samostojno in po njegovih besedah bodo v njej ministri in državni sekretarji prejšnjih vlad. O konkretnih imenih Erjavec ni želel govoriti. 

Povedal je, da bi raje sodeloval z levosredinskimi strankami. "Z NSi bi sicer lahko sodelovali, ker niso neka radikalno desna stranka, s SDS pa bolj težko ob takšnem programu, ki ga imajo," je dejal za N1. Glede Logarja in njegove stranke je skeptičen, saj da se ne ve, ali je samostojen ali gre za satelit Janeza Janše

V četrtek zvečer je sicer Logar v Odmevih na TV Slovenija spregovoril o pestrem dogajanju na političnem parketu in namerah Lotriča. "Kolikor jaz vem, g. Lotrič ustanavlja svojo stranko, mislim, da ima v decembru ustanovni kongres," je dejal v Odmevih.

Anže Logar
Novice Logar: Želim razstrupiti politiko, potrebujemo tretji steber
Anže Logar
Novice Bo Logar Janšev satelit?
Anže Logar
Novice Po novici, da izstopa iz SDS, se je Logar vendarle oglasil #video
Ne spreglejte