SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poročilo KPK naj ne bi bil politični konstrukt

3

termometer

Potem ko je Delo objavilo rezultat ankete, da večina meni, da je poročilo KPK politični konstrukt, zdaj popravlja javno mnenje, prišlo naj bi do napake.

Po objavi rezultatov ankete, po kateri 69 odstotkov anketirancev meni, da je poročilo politični konstrukt, 22 odstotkov pa ne, je Delo, za katerega je Delo Stik opravilo anketo med 16. n 17. Januarjem na vzorcu 503 oseb, sporočilo, da so zamenjali odgovore. Tako naj bi 69 odstotkov vprašanih menilo, da poročilo ni politični konstrukt, 22 odstotkov pa, da je. Sicer je anketa še pokazala, da se Janez Janša in Zoran Janković nista primerno odzvala na poročilo in ugotovitve Komisije za preprečevanje korupcije (KPK).

Za rešitev politične krize tretjina anketirancev (33 odstotkov) predlaga predčasne volitve, 29 odstotkov jih meni, da bi morala zdajšnja koalicija predlagati novega mandatarja, najmanj pa so slovenski državljani naklonjeni tehnični vladi (20 odstotkov) in oblikovanju nove koalicije (devet odstotkov).

Privrženci SDS so večinsko (63 odstotkov) podprli scenarij, po katerem bi zdajšnja koalicija predlagala novega mandatarja, 20 odstotkov pa jih je za predčasne volitve. Volivci SD: 36 odstotkov jih je za predčasne volitve, 32 odstotkov pa za zdajšnjo koalicijo z novim mandatarjem. Privrženci SLS: 36 odstotkov jih je za zdajšnjo koalicijo z novim mandatarjem, 30 odstotkov pa za predčasne volitve, še poroča Delo, ki dodaja, da večina anketirancev podpira delo KPK-ja (92 odstotkov), prav tako pa večina za oba politika (Janša 86 odstotkov, Janković 89 odstotkov) meni, da bi morala odstopiti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin