Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 8. 2020,
9.57

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,05

22

Natisni članek

Koronavirus Slovenija

Torek, 18. 8. 2020, 9.57

3 leta, 8 mesecev

Porast okužb: včeraj 27 novih primerov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,05

22

koronavirus covid test | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Sloveniji so v ponedeljek opravili 1.143 testov na novi koronavirus in potrdili 27 okužb. Umrl ni noben bolnik s covid-19. Na zdravljenju v bolnišnicah je 16 bolnikov, od tega so trije na intenzivni negi. Trije bolniki so včeraj zapustili bolnišnico.

Okužbe so včeraj potrdili v naslednjih občinah: tri v Ljubljani, po dve okužbi v Celju, Novem mestu, Kidričevem in Grosupljem, eno okužbo pa v Mariboru, Kranju, Slovenj Gradcu, Slovenski Bistrici, Postojni, Trebnjem, Novi Gorici, Lendavi, Škofljici, Velikih Laščah, na Ptuju, v Šmarjeških Toplicah, Pesnici, Kuzmi, Rečici ob Savinji in na Polzeli. 

Včeraj so 11 okužb potrdili pri posameznikih, starih med 15 in 24 let, šest v starostni skupini 25-34 let, po štiri v skupini starih med 35 in 44 let ter med 55 in 64 let. Po eno okužbo so potrdili med starimi od 45 in 54 let ter od 65 in 74 let, kažejo podatki sledilnika covid-19.

V Sloveniji je trenutno 266 aktivno okuženih oseb. V državi je bila okužba z novim koronavirusom potrjena pri 2.456 ljudeh, umrlo pa je 129 bolnikov z boleznijo covid-19.

 

Med konci tedna manj testov in posledično manj potrjenih okužb

V nedeljo smo v Sloveniji okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 13 ljudeh, v soboto pa pri 15, a je ob koncu tedna število opravljenih testov vedno manjše. V petek je bilo potrjenih 32 novih okužb, v četrtek pa 37, kar je največ po 3. aprilu. 

Vse več okužb uvoženih iz Hrvaške

Večino okuženih v drugem valu epidemije predstavljajo mlajši, pri katerih je klinična slika nekoliko bolj blaga. V zadnjih tednih tudi narašča število vnesenih okužb iz Hrvaške, zato slovenska vlada že razmišlja o tem, da bi poostrila nadzor oziroma uvedla obvezno karanteno na meji s Hrvaško.

Tomaž Gantar
Novice Zdravstveni minister Slovencem svetuje povratek v domovino #video

Vlada bi lahko takšno odločitev morda sprejela že danes, bolj verjetno pa v četrtek. Kot je povedal minister za zdravje Tomaž Gantar, bodo imeli ljudje, ki počitnikujejo na Hrvaškem, dan ali dva časa, da se v miru vrnejo v Slovenijo. 

Ne spreglejte