SiolNET. Novice Slovenija
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ponekod na Štajerskem še vedno brez elektrike

0,13

termometer

Snežna odeja v Novem mestu |  | Foto: Š. L.
Foto: Š. L.

Po močnem sneženju, ki je zaradi mokrega in težkega snega v preteklih dneh povzročilo snegolome in izpade oskrbe z električno energijo, je bilo davi na območju Elektra Celje in Elektra Maribor brez elektrike še vedno skoraj tisoč odjemalcev. Zaposleni odpravljajo napake.

Na območju Elektra Maribor je bilo čez noč brez elektrike še okoli 750 odjemalcev, njihovi zaposleni pa so na terenu in odpravljajo napake, tako da se razmere počasi normalizirajo. Težave se trenutno še pojavljajo na območju Ruškega in Ribniškega Pohorja ter na območju Kozjaka v naseljih Kapla, Gradišče in Duh, je za STA povedala Karin Zagomilšek iz družbe Elektro Maribor, ki pokriva omrežje na območju večjega dela severovzhodne Slovenije oziroma skoraj petino Slovenije.

Podjetje Elektro Celje je že odpravilo napake na omrežju na Koroškem, Celjskem in v Zgornji Savinjski dolini, tako da so zdaj vsi odjemalci oskrbljeni z električno energijo. Le na daljnovodu Dobje, ki se napaja z razdelilne postaje Planina, je še vedno brez elektrike 194 odjemalcev na območju distribucijske enote Krško, pa je za STA danes povedala tiskovna predstavnica Elektra Celje Maja Ivančič.

Sneg Novice Obilno sneženje: brez elektrike več tisoč odjemalcev, zaradi podrtih dreves zaprte številne ceste #video

Na Dolenjskem, v Posavju, Zasavju, Prekmurju in na ljubljanskem, mariborskem ter koroškem območju so imeli gasilci v torek polne roke dela tudi zaradi poplav, vendar so zdaj vse intervencije končane in so razmere pod nadzorom. Ponekod so se spopadali tudi s snegolomom, a so gasilci podrta drevesa razžagali in jih odstranili s cestišč, so zapisali na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin