Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 12. 2019,
15.14

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,91

5

Natisni članek

okrasitev Boris Popovič Aleš Bržan Koper

Petek, 6. 12. 2019, 15.14

4 leta, 4 mesece

Politični ravs na Primorskem: tokrat so ga sprožile … lučke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,91

5

Daniel Sertič, kandidat NSi na županskih volitvah in lastnik čokoladnice v Kopru, je konec novembra na družbenem omrežju Facebook s primerjavo lanske in letošnje okrasitve v Kopru sprožil val komentarjev, ki traja še danes. Vključil se je nekdanji župan Boris Popovič in od lučk so kmalu prešli na debato o prisluškovanju, zasledovanju, grožnjah ...

Sertič je na svojem profilu objavil dve fotografiji Prešernovega trga v Kopru, ena je letošnja, druga je bila posneta lani. Na lanski je osvetljena kočija, na letošnji pa prazen trg.

"Spremembe so še kako vidne, prva slika danes, druga pa lani. Škoda, da ni čisto nič okrašen naš prelep Prešernov trg. Baje, da prihajajo okraski za naš trg a kaj ko je bilo včeraj prižiganje lučk. Prav lepo je videt obiskovalce na trgu," je zapisal in sledilce vprašal, kako so zadovoljni z okrasitvijo Kopra.

Pod objavo se je vsul plaz komentarjev, nekateri so zagovarjali letošnjo okrasitev, spet drugim se je tožilo po časih nekdanjega župana Borisa Popoviča, ki je lani poskrbel za okrasitev.

"Gnjusna izsiljevanja in grožnje!"

In res se je Popovič vključil v debato, zadeva pa je dobila politično razsežnost. Popovič je kritiziral aktualnega župana Aleša Bržana in njegove sodelavce. Beseda je tekla o grožnjah, prisluškovanju, zasledovanju ... "Če mene še kdaj pokličeš na moj osebni telefon, dragi Aleksander Pahor (direktor občinske uprave, op. p.), vedi, da te bom tudi jaz snemal in seveda to tudi javno uporabil, če bo potrebno!!! In edino pravilno je, da tako naredimo vsi in ne pristanemo na vaša gnjusna izsiljevanja in grožnje!!! Bržančki, DOVOLJ!!!," je med drugim zapisal Popovič.

Popovič je lani lučke v Kopru prižgal že 16. novembra, dva dni pred županskimi volitvami, na katerih je moral premoč priznati Bržanu. Največ upov je lani Popovič polagal v Čudolandijo na Ukmarjevem trgu, kamor so umestili "atraktivne svetleče 3D-motive", s katerimi naj bi "pričarali pravljično igrivo atmosfero," kot so takrat zapisali.

Ljubljana praznična okrasitev lučke december
Novice Popovič želi za letošnje praznike prekositi Jankovića
Ne spreglejte