SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policista, ki je mladenki za poziranje posodil pištolo, bodo odpustili

0

termometer

Foto: Bor Slana

Med policisti, ki jim grozi izredna odpoved delovnega razmerja, je tudi tisti, ki je oktobra lani mladi ženski za poziranje na Facebooku posodil uniformo in pištolo, a to ni bil njegov največji greh.

Zaradi omenjenega dogodka so mu izdali zgolj opozorilo pred redno odpovedjo delovnega razmerja, vendar ga je v začetku letošnjega leta dohitelo še eno razkritje iz preteklosti, v Večeru piše Vesna Lovrec.

Moški padel pri delu na črno

Decembra 2014 se je skupaj s svojim kolegom namreč odpravil na dom moškega na območju Policijske postaje Lenart, ki naj bi se pri padcu z lestve huje poškodoval. V poročilo z ogleda sta napisala, da je poškodovani padel z lestve, ter ugotovila, da je tuja krivda za nesrečo izključena. Pet dni pozneje pa je na policijo poklicala anonimna ženska in prijavila, da poškodovani ni padel doma, temveč na drugem naslovu, kjer naj bi bil delal na črno pri obnovi gostilne v Zavrhu.

Isto policijsko patruljo so napotili, naj še enkrat preveri okoliščine nesreče. V poročilo o delu sta zapisala, da sta ugotovila enako kot prvič, tedanji pomočnik komandirja PP Lenart, ki naj bi ugotovil, da se je nesreča zgodila pri obnovi gostinskega lokala, pa je spremenil zapisnik o ogledu kraja nesreče, so prepričani v policiji.

Osumljena sta zlorabe položaja

Oba sumijo, da sta zlorabila uradni položaj, da bi pomagala lastniku lokala, ki ni prijavil nesreče, in ga s tem rešila odgovornosti, zato so zoper njiju sprožili odpoved delovnega razmerja iz krivdnih razlogov. Zoper tretjega policista, ki je bil v policijski ekipi, ko je bila PP Lenart obveščena o nezgodi, policija ni sprožila odpovedi, ker je že prej sam zapustil policijske vrste.

PU Maribor smo prosili za dodatna pojasnila v zvezi z odpovedmi. Odgovore še čakamo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin