SiolNET. Novice Slovenija
0,28

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Policijska sindikata Šarca pozivata, naj odpravi kršitve sporazumov

0,28

termometer

Policistka, policija
Policijska sindikata novo vlado pozivata, naj odpravi kršitve sporazumov in nedopustna ravnanja prejšnje vlade. Foto: Bor Slana

Policijski sindikat Slovenije in Sindikat policistov Slovenije sta na novega predsednika vlade Marjana Šarca naslovila poziv, naj nova vlada čim prej odpravi kršitve sporazumov in nedopustna ravnanja prejšnje vlade, ki je brez soglasja policijskih sindikatov policistom določila plače in druge pravice. V nasprotnem primeru bodo policisti zaostrili stavkovne aktivnosti.

Zaposleni v policiji in na ministrstvu za notranje zadeve so od februarja v stavki. Kot so spomnili v pozivu novemu premierju Marjanu Šarcu, je bila stavka napovedana prejšnji vladi zaradi kršitev dogovorjenih sporazumov in ravnanja vlade Mira Cerarja, ta je brez soglasja obeh reprezentativnih policijskih sindikatov določila plače in druge pravice policistom ter strokovno-tehničnim delavcem v manjšem obsegu, kot bi jim po sporazumih pripadalo.

Damir Črnčec Novice Zakaj je Šarec v svoj kabinet vzel dolgoletnega Janševega zaupnika

Policisti grozijo z zaostritvijo stavkovnih aktivnosti

Novo vlado bosta policijska sindikata zato "nemudoma seznanila z zahtevami za odpravo te nedopustne norije". Pričakujejo tudi takojšen odziv, sicer bodo v najkrajšem zakonitem roku zaostrili stavkovne aktivnosti, ki so bile zaradi predčasnega odstopa prejšnje vlade začasno ustavljene.

Sindikata sta spomnila, da se policisti in strokovno-tehnični delavci od začetka stavke spopadajo s številnimi izzivi in težavami, kot so migracije, kršitve arbitražnega sporazuma, kritični pa so tudi do kadrovske politike, ki povzroča izgorelost, stres in obup zaposlenih na vseh delovnih mestih.

w Novice Po izvolitvi nove vlade danes primopredaje po resorjih #video #foto

Policisti zato ne bodo več dovolili, da o njihovih plačah in pravicah odločajo enostransko drugi po interesnem preglasovanju za lastne interese, je razvidno iz poziva obeh sindikatov.

"Nobena resna država ne dovoli, da o plačilu in pravicah zaposlenih, ki skrbijo za javno in nacionalno varnost, v našem primeru celo za schengensko mejo, odločajo interesne skupine, ki za to področje sploh niso reprezentativne, in to celo brez soglasja reprezentativnih sindikatov, ki te zaposlene združujejo in zastopajo," so še zapisali predstavniki sindikatov.

 

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Rudnik12 / 15.09.2018. ob 15:59 0 0

  Policisti potrebujejo tudi spremembo azilne zakonodaje, da bodo lahko zavracali vse ilegalne migrante zr naeji, ne pa da jih nevladne organizacije tozarijo. Abotno. Vlada je izdala ljudstvo.

  0 0
 • borut08 / 16.09.2018. ob 12:28 0 0

  Policija je mafijska zdruzba v mafijski drzavi in ko bodo nehali scititi lopove in terorizirati postene bo v dtzavni blagajni vec denarja tudi zanje.Iz lastnih izkusenj povem,da sem grdo pogledu nekega lopova oz.sina nekdanjega rdecega direktorja,ki je prisesan a drzavne jasli in so mi policisti takoj dostavili poloznico,ko pa sem sam zelel podati ovadbo na PP.Celje jo pa niso hoteli sprejeti in so jo sele po pritozbi na MNZ.

  0 0
delitve: 21
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin