SiolNET. Novice Slovenija
0,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policija: Tujce smo vrnili v domovino na podlagi pravnomočnih odločb

0,71

termometer

Center za tujce
Foto: STA

Slovenska policija je sporočila, da je državljana Nigerije in Gambije danes izročila organom izvornih držav v okviru skupnega leta več držav članic EU. Kot so danes pojasnili na policiji, so postopek vračanja tujcev začeli v sredo na podlagi pravnomočnih in izvršljivih odločb. Zastopniki omenjenih tujcev so sicer opozorili, da je šlo za zlorabo pravnih mehanizmov.

Društvo Delavska svetovalnica in Delovna skupina za azil sta v sredo ocenili, da je pri izgonu omenjenih tujcev šlo za zlorabo pravnih mehanizmov. Enega tujca, ki je v Sloveniji bival tri leta, naj bi izgnali zaradi neurejene dokumentacije, razloga za izselitev drugega tujca, ki je v Sloveniji živel šest let, pa ne poznajo. Šlo naj bi za posameznika, ki imata v Sloveniji družino in prijatelje.

Kot je pojasnil Miha Blažič iz Delovne skupine za azil, sta oba tujca ob prihodu v Slovenijo zaprosila za azil, ki pa jima ni bil odobren. Od takrat sta v Sloveniji bivala na podlagi veljavne odločbe o dovolitvi začasnega zadrževanja.

Center za tujce Novice Center za tujce izgnal dve osebi, ki sta v Sloveniji bivali več let

Policija: Postopek smo izvedli na podlagi pravnomočnih in izvršljivih odločb

Na policiji so v zvezi s tem pojasnili, da so postopek izvedli na podlagi pravnomočnih in izvršljivih odločb. Do trenutka vračanja je državljan Nigerije po navedbah policije bival zunaj centra za tujce, državljan Nigerije pa je na območju Slovenije bival na podlagi odločbe o dovolitvi zadrževanja.

Oba tujca so v sredo seznanili s postopkom vračanja, hkrati pa so jima omogočili telefonsko komuniciranje in urejanje osebnih stvari, so še zatrdili na policiji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin