Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 6. 2020,
14.56

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

nadzor alkohol policija

Torek, 23. 6. 2020, 14.56

3 leta, 10 mesecev

Policija v poostrenem nadzoru ujela več deset pijanih voznikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
test alkoholiziranosti | Foto STA

Foto: STA

Policija je med 15. in 21. junijem izvajala poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. Z indikatorji alkohola so pristojni preizkusili 11.168 prometnih udeležencev, med njimi so bili 404 takšni, ki so bili pod vplivom alkohola. Pri 170 udeležencih je test alkoholiziranosti pokazal vrednost več kot 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

cisterna migranti policija
Novice Policisti na Gruškovju pred zadušitvijo iz cistern rešili 22 oseb #foto

Kot so sporočili z generalne policijske uprave, je bilo začasno odvzetih 362 vozniških dovoljenj in pridržanih 16 oseb, v 134 primerih pa so policisti odstopili od pridržanja. Odrejenih je bilo 17 strokovnih pregledov za alkohol in 32 strokovnih pregledov za mamila.

Med poostrenim nadzorom, ki so ga izvajali po vsej Sloveniji, je policija preverjala tako vožnjo pod vplivom alkohola kakor tudi vožnjo pod vplivom prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil. Sicer pa so policisti v noči na nedeljo v okviru poostrenega nadzora nad vožnjo pod vplivom alkohola in drog prvič izvedli tudi maraton nadzora psihofizičnega stanja voznikov.

Prisotni so bili na več kot 360 lokacijah

Od 18. ure v soboto do 6. ure v nedeljo so policisti opravili 2.194 preizkusov alkoholiziranosti. Pri 92 voznikih je bil rezultat pozitiven, dva voznika sta preizkus odklonila. V 55 primerih so voznikom namerili 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, v 37 primerih pa več. Odredili so tri strokovne preglede zaradi ugotavljanja vožnje pod vplivom alkohola.

Odredili so tudi 13 strokovnih pregledov zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi, so v ponedeljek za STA pojasnili na policiji. Policisti tudi tokrat znova opozarjajo voznike, naj ne vozijo, ko so pod vplivom alkohola, saj je ta največkrat sekundarni vzrok prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami.

Ob tem tudi pozivajo voznike, da so odgovorni do sebe in drugih in pomagajo ohranjati življenja.

Novice V Nemčiji zaradi karantene hud spopad s policijo #video

 

Ne spreglejte