Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 1. 2019,
11.15

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27

5

Natisni članek

policija goljufija

Sreda, 23. 1. 2019, 11.15

5 let, 2 meseca

Policija prijela iznajdljivega goljufa iz Posavja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27

5

Policisti so prijeli starega znanca policije iz Posavja, ki je lani ogoljufal več Slovencev. Žrtve je po prvih podatkih oškodoval za več kot 70 tisoč evrov. Policisti ocenjujejo, da je bilo žrtev še bistveno več, vendar oškodovanci goljufij niso naznanili policiji.

Kriminalisti Policijske uprave Novo mesto so minuli četrtek odvzeli prostost 34-letnemu osumljencu iz Posavja zaradi storitve več kaznivih dejanj goljufije. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalni sodnici v Krškem, ki je zanj odredila pripor, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da je osumljenec v lanskem letu na območju Posavja, Dolenjske, Suhe krajine in Ljubljane ogoljufal več ljudi.

Oškodovancem je lažno obljubljal dobavo osebnih avtomobilov po znatno nižji ceni od tržne. Ko so mu izročili predplačilo v gotovini, v posameznem primeru po več tisoč evrov, pa si je denar protipravno prilastil in z oškodovanci prekinil stike.

Ljubezenski odnos z žrtvami navezal prek družbenega omrežja

V več primerih je prek družbenega omrežja navezal stik z ženskami, ki se jim je predstavljal pod različnimi lažnimi imeni. Z njimi se je tudi srečal, vzpostavil ljubezenski odnos in si z različnimi lažmi in pretvezami od njih izposojal denar, ki ga ni nameraval vrniti. Žrtve so osumljencu izročale prihranke, si izposojale denar od znancev in celo najele kredit. Ko je od njih pridobil denar, je prekinil vse stike.

Oškodovanki, ki je posumila, da jo je ogoljufal, je grozil, če bi ga ta prijavila policiji.

Ogoljufal tudi več trgovin

Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da je osumljeni ogoljufal tudi več prodajaln z avtomobilskimi deli, kjer se je dogovoril za odlog plačila, po dobavi pa blaga ni plačal.

Osumljenec si je s kaznivimi dejanji pridobil protipravno premoženjsko korist v višini najmanj 70 tisoč evrov. Kriminalisti preiskavo nadaljujejo. Ocenjujejo, da je bilo žrtev še bistveno več, vendar oškodovanci goljufij niso naznanili organom pregona. Policisti morebitne oškodovance 34-letnega goljufa ali podobnih primerov goljufij pozivajo, da o tem obvestijo policiste na najbližji policijski postaji.

Osumljenca z območja Posavja so kriminalisti v preteklosti sicer že obravnavali zaradi istovrstnih kaznivih dejanj. Bil je že pravnomočno obsojen na večletno zaporno kazen.

 

Ne spreglejte