Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 1. 2024,
13.46

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

Natisni članek

srečanje superšportnik avtomobil

Nedelja, 14. 1. 2024, 13.46

3 mesece, 2 tedna

Policija izvedla nadzor neprijavljenega srečanja ljubiteljev športnih vozil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98
policija | "Ljudem pa svetujemo, da se tovrstnih neprijavljenih prireditev ne udeležujejo, saj lahko na takšnih neprijavljenih srečanjih pride do hujših ogrožanj udeležencev," so zapisali na policiji. | Foto STA

"Ljudem pa svetujemo, da se tovrstnih neprijavljenih prireditev ne udeležujejo, saj lahko na takšnih neprijavljenih srečanjih pride do hujših ogrožanj udeležencev," so zapisali na policiji.

Foto: STA

V Mariboru je v soboto potekalo neprijavljeno srečanje ljubiteljev predelanih in športnih vozil. Policija je izvedla poostren nadzor nad spoštovanjem cestno prometnih predpisov, katerega namen je bil poleg tega tudi preprečitev morebitnih ogrožujočih ravnanj udeležencev. Policisti so udeležencem izdali 28 plačilnih nalogov, nekateri izmed njih pa so bili tudi pod vplivom alkohola in drog, so sporočili z mariborske policijske uprave.

V poostrenem nadzoru je policija izdala 28 plačilnih nalogov, zaradi različnih kršitev cestno prometnih predpisov. "V največ primerih je šlo za kršitve zaradi vgradnje nehomologiranih delov in različnih predelav vozil. V okviru nadzora smo ugotavljali tudi psihofizično stanje udeležencev ter ugotovili eno kršitev vožnje pod vplivom alkohola. Prav tako je bila zaznana kršitev vožnje pod vplivom prepovedanih drog, za kar je bil vozniku odrejen strokovni pregled," so zapisali na PU Maribor.

Policija je zaznala tudi dve kršitvi nedostojnega vedenja do policistov pri uradnem poslovanju, osebama pa so izdali plačilna naloga.

"S tovrstnimi nadzori bomo nadaljevali tudi v prihodnje, zato voznike pozivamo k odgovorni udeležbi v cestnem prometu, ljudem pa svetujemo, da se tovrstnih neprijavljenih prireditev ne udeležujejo, saj lahko na takšnih neprijavljenih srečanjih pride do hujših ogrožanj udeležencev," so zapisali na policiji.

Policija, Slovenija,  policijski avto
Novice Policisti prosijo za informacije o tatvini kolesa na Šmartinski cesti v Ljubljani
policijski pes Naras
Novice Policisti so mu namenili ganljiv zapis
Ne spreglejte