SiolNET. Novice Slovenija
0,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poletni festival na Štajerskem prinesel polne žepe drog #video

0,85

termometer

Mariborski policisti so na prvi počitniški konec tedna v žepih obiskovalcev priljubljenega Stellarbeata našli praktično vse prepovedane droge, ki so pri nas v obtoku. Manjkal ni niti heroin.

Policisti so v Rogozi konec tedna opravili kar 146 zasegov različnih prepovedanih drog. Seznam je dolg, saj obsega kar 87 zasegov konoplje, 29 zasegov ekstazija, 16 amfetamina, 9 zasegov kokaina ter po 1 zaseg heroina, hašiša, halucinogenih gob, MDMA kristalov in LSD-ja.

Na festivalu nad uporabo drog bdelo 60 policistov 

Kljub temu da je bilo na glasbenem festivalu poskrbljeno za varnost, je v množici 10.000 obiskovalcev cvetel posel prekupčevalcev drog. 60 policistov je imelo na večer zabave polne roke dela s poostrenim nadzorom nad prepovedanimi substancami.

Mnogih to ni zaustavilo. Kot pravijo v Centru za preprečevanje odvisnosti Maribor, so na takšnih množičnih dogodkih pritiski sovrstnikov še močnejši kot običajno.

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana Brnik Novice Na brniškem letališču Ukrajincu zasegli 24 kilogramov droge kat

''Nekdo ne želi izstopati iz svojega kroga in bo zato storil marsikaj več, kot bi v drugih okoliščinah. Pri množičnih dogodkih so pritiski še bolj stopnjevani in tudi dostopnost je bistveno večja,'' je o uporabi drog povedala Vanja Žmak iz Centra za preprečevanje odvisnosti Maribor.

Zaradi preprodaja drog do 10 let zaporne kazni 

''Kriminalisti so pri dveh osebah zasegli tabletke, za katere utemeljeno sumimo, da gre za ekstazi, v enem primeru 30, v drugem pa 18, tako da bodo seveda podali kazensko ovadbo,'' je o zasegu dejala Anita Kovačič Čelofiga s Policijske uprave Maribor.

Za tovrstno prenašanje in preprodajo drog je predpisana kazen, in sicer zapor od enega do desetih let.

Policija, zaseg, droge Novice Po policijskem zasledovanju našli za 1,8 milijona evrov droge #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 23
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin