Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 2. 2023,
13.34

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

13

Natisni članek

migracije ministrstvo za notranje zadeve Robert Golob Boštjan Poklukar

Sreda, 22. 2. 2023, 13.34

1 leto, 2 meseca

Poklukar bo ožjo ekipo predvidoma predstavil v četrtek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

13

Boštjan Poklukar | Poklukar je ob prevzemu poslov na ministrstvu pojasnil, da se namerava sestati z vsemi generalnimi direktorji na resorju in se z njimi pogovoriti. "To je vse, kar lahko v tem trenutku povem," je dodal. | Foto Ana Kovač

Poklukar je ob prevzemu poslov na ministrstvu pojasnil, da se namerava sestati z vsemi generalnimi direktorji na resorju in se z njimi pogovoriti. "To je vse, kar lahko v tem trenutku povem," je dodal.

Foto: Ana Kovač

Predsednik vlade Robert Golob je zadovoljen z visoko podporo, ki jo je na torkovem glasovanju v DZ dobil novi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. V izjavi ob sprejemu luksemburškega premierja Xavierja Bettela je napovedal, da bo novi minister svojo ožjo ekipo predvidoma vladi predstavil v četrtek na seji vlade.

Na vprašanje o tem, ali Boštjan Lindav po menjavi na čelu notranjega ministrstva ostaja šef policije, je Golob dejal, da "bomo počakali". Ob tem je zatrdil, da je izbira ekipe izključno v pristojnosti ministra: "Sam nimam nobene vloge pri tem."

Poklukarja je DZ za ministra izvolil v torek. Že isti dan pa je vlada na popoldanski dopisni seji znova imenovala Tino Heferle za državno sekretarko na ministrstvu za notranje zadeve.

Glede usode vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije Lindava pa je Poklukar ob prevzemu poslov na ministrstvu pojasnil, da se namerava sestati z vsemi generalnimi direktorji v resorju in se z njimi pogovoriti. "To je vse, kar lahko v tem trenutku povem. Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Lindav je danes na položaju," je dejal. Na novinarsko vprašanje, ali bo tako tudi v sredo, pa je odgovoril: "Jutri je nov dan."

Reševanje migracij na human način

Premier je o tem spregovoril na novinarski konferenci ob uradnem obisku luksemburškega kolega v Sloveniji. Ob tem se je dotaknil vprašanja migracij in dejal, da verjame, "da bo minister predstavil kakovostno ekipo, ki bo znala med drugim nasloviti vprašanje migracij na human način, ta je za naju s premierjem Bettelom edini pravi evropski način".

"Sem optimist, da bo nova ekipa presegla pričakovanja, čeprav je bila v zadnjih tednih izražena skepsa," je dejal Golob in dodal, da je enake dvome poslušal tudi pred imenovanjem Poklukarjeve predhodnice Tatjane Bobnar. "Že takrat sem se sestal z nevladnimi organizacijami prav na področju migracij, ki so nasprotovale njenemu imenovanju, in jih osebno pomiril. In verjamem, da bomo nadaljevali enako politiko, morda celo hitrejšo. Ne nazadnje je treba rezilno žico in ograjo odstranjevati hitreje, kot je to potekalo doslej," je dejal in izrazil zaupanje, da bo novi minister pri tem uspešen.

Boštjan Poklukar
Novice Golob v DZ poslal kandidaturo Boštjana Poklukarja za ministra za notranje zadeve
Boštjan Lindav
Novice Lindav: Novi minister mora zagotoviti ustrezna sredstva za delovanje in razvoj policije
Boštjan Poklukar
Novice Poklukar policiji naložil prednostno obravnavo korupcijskih dejanj #video
Ne spreglejte