Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 6. 2015,
17.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Milojka Kolar Celarc urgenca pogodba razpis Kolektor Koling

Ponedeljek, 29. 6. 2015, 17.38

7 let, 12 mesecev

Podpis pogodbe za gradnjo ljubljanske urgence še ta teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Podjetje Pomgrad, ki je bilo sprva izbrano za gradnjo druge faze ljubljanske urgence, se ni pritožilo na odločitev ministrstva za zdravje, da posel odda drugemu in razpisa ne razveljavi.

Na ministrstvu podpis pogodbe s Kolektor Kolingom pričakujejo še ta teden, v Pomgradu pa napovedujejo druge pravne poti za zaščito svojih interesov.

Na razpis za izgradnjo druge faze ljubljanske urgence je prispelo pet ponudb, najcenejši je bil Kolektor Koling s ponudbo v vrednosti 17,83 milijona evrov (z DDV 21,76 milijona evrov). A je ministrstvo izbralo podjetje SGP Pomgrad, ki je oddalo drugo najcenejšo ponudbo, ker naj bi bila ponudba Kolektor Kolinga pomanjkljiva v delu, ki opredeljuje podizvajalce.

Kolektor Koling se je nato pritožil na Državno revizijsko komisijo, ki mu je pritrdila. Ugotovila je, da je Kolektor Koling dal ustrezno ponudbo in da določba glede podizvajalcev ni razlog za njegovo izločitev. Zato je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc v začetku junija podpisala odločitev o izbiri Kolektor Kolinga.

Pomgrad ne želi ovirati gradnje, zato bodo ubrali druge pravne poti V Pomgradu bi se na odločitev lahko pritožili, a so se odločili, da tega ne bodo storili, čeprav so prepričani, "da so kot podjetje utrpeli poslovno škodo ter da so odgovorni s svojimi odločitvami in načinom vodenja postopka na tem konkretnem javnem naročilu kršili zakonodajo".

"Zavedamo se namreč, da bi s pritožbo ponovno zaustavili proces gradnje druge faze ljubljanskega urgentnega bloka. Zato se bomo pri zaščiti svojih poslovnih interesov osredotočili na tiste pravne poti, ki izgradnje v ničemer ne ovirajo. Menimo namreč, da je v interesu nas vseh, da se v prihodnjih postopkih javnega naročanja izognemo napakam, kakršne so se dogajale v tem primeru," so pojasnili v podjetju.

Z ministrstva za zdravje pa so medtem sporočili, da do danes niso prejeli pritožbe Pomgrada in da bodo takoj podpisali pogodbo s podjetjem Kolektor Koling, s čimer bodo izpolnjeni pogoji za začetek gradbenih, obrtniških in inštalacijskih del na ljubljanski urgenci. "Pričakujemo, da bodo vse pogodbene stranke pogodbo podpisale do konca tega tedna," so dodali.

Ne spreglejte