SiolNET. Novice Slovenija
0,47

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po tragični nesreči v Breznu delno sanirali pobočje nad cesto #video

0,47

termometer

Po torkovi nesreči na cesti med Dravogradom in Mariborom, v kateri sta zaradi padca skale na avtomobil umrla voznik in sopotnica, so pristojni opravili prvi del sanacije. Postavili so zaščitne betonske ograje in izkopali lovilni jarek. Promet na glavni cesti po Dravski dolini poteka izmenično enosmerno, so pojasnili na direkciji za infrastrukturo.

V lovilni jarek, ki so ga skopali ob vozišču, se bo ujelo morebitno padajoče kamenje. Sanacijo bodo nadaljevali v prihodnjem tednu, ko bo tudi več jasnega glede stanja na pobočju.

Nesreča v Breznu Novice Župan po tragični nesreči: Pristojni bi morali tudi kaj postoriti

Padec skale najverjetneje posledica vremenske ujme

Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo so sicer ocenili, da je bil padec skale najverjetneje posledica ujme oziroma obilnega deževja. Ob ponovnih napovedih obilnejših padavin Geološki zavod Slovenije opozarja na povečano verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov na območju zahodne, južne in osrednje Slovenije. Do pojavljanja zemeljskih plazov lahko pride tudi v drugih predelih Slovenije.

Policija slika Novice Na vozilo padla večja skala, umrli dve osebi

Verjetnost plazov se bo povečevala sorazmerno s količino padavin. Prebivalci na teh območjih in predvsem tam, kjer so se v preteklosti že pojavljali zemeljski plazovi, naj bodo pozorni na dogajanja v tleh nad objekti, zgrajenimi na pobočjih ali tik ob njih, in pod njimi. Še posebej naj bodo pozorni na sveže razpoke v opornih zidovih, posedanje in zdrse zemljine pa tudi na znake zamakanja vode na zemljišču.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 25
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin