Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 4. 2013,
11.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Škofja Loka

Četrtek, 4. 4. 2013, 11.53

8 let

Po šestih mesecih nov razpis za dokončanje poljanske obvoznice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po polomu prvega razpisa, ki ga je DRK razveljavil, državna direkcija za ceste spet išče izvajalca za dokončanje obvoznice

Škofjeločani bodo morali očitno še počakati na dokončanje (graditev II. In III. etape obvoznice) obvoznice mimo njihovega kraja. Državna direkcija je, potem ko je pretekli mesec dokončno postalo jasno, da je prvi razpis preteklost (državna revizijska komisija ga je menda razveljavila, ker je direkcija na nedovoljen način odpravljala računske napake), objavila nov razpis. Tokrat ocenjena vrednost javnega naročila je slabih 26 milijonov evrov (25,6 milijona), na prvem razpisu oktobra lani je bila ocenjena na slabih 23 milijonov evrov.

Spet kopica kandidatov za dokončanje obvoznice? Koliko potencialnih izvajalcev tega še kako pomembnega "cestarskega" projekta bo oddalo svojo ponudbo, je seveda nemogoče napovedati. Zagotovo pa se bodo poskusili mnogi, odpiranje prispelih ponudb pa bo končano prihodnji mesec – 15. maja. Projekt poljanske obvoznice je zagotovo med večjimi in finančno "težjimi" infrastrukturnimi projekti v Sloveniji, kjer domača gradbena operativa v zadnjih letih vse bolj umira.

Celoten projekt obvoznice vreden 43 milijonov evrov, velik del evropskega denarja Obvoznica mimo Škofje Loke bo predvidoma stala 43 milijonov evrov (s kar 27 milijoni evrov jo financira Evropska unija – sklad za regionalni razvoj). Če projekt morda ne bi bil končan v predpisanem roku do konca leta 2015, evropskih sredstev ne bi bilo mogoče črpati in bi bilo treba njegovo financiranje v celoti zagotoviti iz državne blagajne.

V Škofji Loki vse bolj razočarani nad dogajanjem v zvezi z gradnjo obvoznice V Škofji Loki, kjer so razočarani nad dogajanjem v zvezi s poljansko obvoznico, ki ima že zelo dolgo brado – težave z umeščanjem trase, pridobivanjem vseh potrebnih dovoljenj, tudi gradbenega, in s propadanjem gradbincev, tudi ajdovskega Primorja –, čakajo na dan, ko bodo nadaljevali dela na obvoznici. Pred letom dni so bila ustavljena tudi na prvem delu obvoznice, ko je bil na podlagi pritožbe lastnika zemljišča ob predvidenem krožišču na Suhi razveljavljeno aprila 2011 izdano gradbeno dovoljenje. Septembra lani je bilo izdano novo gradbeno dovoljenje, ki pa še ni dokončno, saj ga v upravnem sporu pred upravnim sodiščem izpodbija nezadovoljni lastnik dela zemljišča, kjer poteka poljanska obvoznica. Z vso problematiko v zvezi z obvoznico naj bi se čez teden dni na seji občinskega sveta Škofje Loke seznanili njegovi svetniki in svetnice.

Ne spreglejte