Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 10. 2024,
12.58

Osveženo pred

1 dan, 8 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,20

Natisni članek

Natisni članek

SDS Eva Irgl Anže Logar

Ponedeljek, 14. 10. 2024, 12.58

1 dan, 8 ur

Po 20 letih iz SDS izstopila še Eva Irgl

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,20
Ustanovitev društva Platforma Sodelovanja. Anže Logar Eva Irgl Romana Jordan | Poslanka Eva Irgl je zapisala, da je odločitev za izstop iz stranke v njej dozorela naravno.  | Foto Bojan Puhek

Poslanka Eva Irgl je zapisala, da je odločitev za izstop iz stranke v njej dozorela naravno.

Foto: Bojan Puhek

Potem ko je v sredo po 25 letih iz SDS izstopil Anže Logar, je danes iz stranke izstopila še poslanka Eva Irgl, je sporočila na omrežju X. Poslanec SDS Dejah Kaloh je za STA dejal, da bo odločitev sprejel po sestanku z Anžetom Logarjem.

"Vsak nov začetek pride iz konca nekega drugega začetka," je poslanka Eva Irgl zapisala na omrežju X in sporočila, da je danes po 20 letih članstva izstopila iz stranke SDS. 

"Hvaležna sem za vse izkušnje, ki smo jih skupaj delili, in za vse tiste srčne ljudi, s katerimi sem se na svoji dozdajšnji politični poti srečevala. Priznam, ob tem mi je tudi težko. Odločitev za ta korak ni bila lahka, ampak čutim, da je bila nujna. V meni je dozorela naravno. Namreč, ujetost v žaljivo in sovražno atmosfero nas družbo kot celoto že dolgo vleče navzdol in hromi naše potenciale. Politična širina, raznolikost pogledov, pripravljenost na skupno iskanje najboljših rešitev pa nas lahko peljejo navzgor. Prihaja čas, ki bo presegel politiko konflikta 'dveh polov' in v prostor vnesel prepotrebno povezanost, ravnovesje in prijetnejše vzdušje. V pot, ki spodbuja politično širino v dobro Slovenije, globoko verjamem," je še zapisala Irgl. 

Poslanka Irgl iz stranke SDS izstopa le slab teden po tem, ko je iz iste stranke izstopil dolgoletni poslanec Anže Logar. Ta je napovedal, da bo do konca leta ustanovil stranko. Ali se bo Irgl pridružila Logarjevi stranki, za zdaj še ni znano, je pa poslanka tudi soustanoviteljica Platforme sodelovanja, ki jo je ustanovil Logar. 

Bo Logarju in Irgl sledil še Kaloh? 

Logar in Irgl sta sicer letos zavrnila podpis izjave o zavezanosti SDS, prav tako tudi poslanec Dejan Kaloh, s katerim se bo Logar srečal v torek.

"Drži. Kolega Logar me je povabil v torek na srečanje v kontekstu napovedane ustanovitve nove stranke. Logarja spoštujem, navsezadnje se pozna že vrsto let, bil sem tudi strokovni sodelavec v njegovih preiskavah o bančnem kriminalu. Pozorno mu bom prisluhnil predvsem v delu, komu in čemu bo njegova stranka alternativa. Potem se bom odločil, kako in kdaj dalje. Kot konsistenten politik, ki nikoli ne požre lastne besede, še vedno čakam na odločitev matične stranke glede moje kandidature za volitve DZ 2026. Rok je postavljen: do konca tega leta," je na omrežju X sporočil Kaloh.

Kaloh je danes tudi za STA potrdil, da se bo v torek srečal z Logarjem, od tega pogovora pa bo odvisna tudi njegova nadaljnja odločitev. "Mene bo predvsem zanimalo na tem pogovoru, komu in čemu bo ta nova stranka, ki je zdaj v ustanavljanju, alternativa," je dejal. Nekaj so informacije, ki so predstavljene v medijih, nekaj drugega pa, ko s človekom govoriš na štiri oči, je pojasnil. "Kot resen in kredibilen politik definitivno nekih korakov ne bom delal, preden se res ne prepričam, kaj to je," je dejal.

"Logarja cenim kot sposobnega poslanca, ga tudi v končni fazi vidim kot nekoga, ki bo v prihodnosti definitivno pomemben politični faktor na tem našem političnem zemljevidu," je dodal.

Kaloh je sicer nedavno izjavil, da bo v primeru, da ne bo med evidentiranimi kandidati SDS za naslednje parlamentarne volitve, do konca leta iz SDS izstopil.

Matej Tonin
Mnenja Konec sveta, kot ga poznamo: Bo NSi mirno gledala na Logarjevo stranko?
Marko Lotrič
Novice Prihaja še ena nova stranka
Anže Logar
Novice Logar: Želim razstrupiti politiko, potrebujemo tretji steber
Anže Logar
Novice Bo Logar Janšev satelit?
Anže Logar
Novice Po novici, da izstopa iz SDS, se je Logar vendarle oglasil #video
Ne spreglejte