Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2019,
17.34

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

promet promet prenova Ljubljana Vodnikova cesta

Sreda, 6. 3. 2019, 17.34

5 let, 1 mesec

Po Drenikovi ulici bo novo podobo v Ljubljani dobila tudi Vodnikova cesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Gradbeni stroj | Prenova Vodnikove ceste bo predvidoma trajala pol leta. | Foto STA

Prenova Vodnikove ceste bo predvidoma trajala pol leta.

Foto: STA

Po končani prenovi Drenikove ulice v Ljubljani novo podobo začenja dobivati tudi Vodnikova cesta. Kot so sporočili z ljubljanske občine, bodo povečali površine za kolesarje in pešce. Prenova bo predvidoma trajala pol leta, dela pa bodo potekala po posameznih odsekih ceste.

Mestna občina Ljubljana bo prenovila odsek Vodnikove ceste med ulico Na jami in Koseško tržnico. Dela bodo potekala po posameznih odsekih, pločniki bodo zaprti, na cestišču pa bodo občasno postavljene polovične zapore, so zapisali.

Kot so še pojasnili na občini, bodo kolesarje preusmerili na vozišče, pešce pa na pločnik na drugo stran ceste. Prenovo, ki bo predvidoma trajala šest mesecev, bosta sofinancirali država in EU. Skupna vrednost znaša skoraj 1,5 milijona evrov brez davka, od tega bosta EU in država prispevali 1,1 milijona evrov. Izvajalec del je KPL.

DARS - delavna zapora, vzdrževanje avtoceste, delo na cesti advertorial
Avtomoto Dvopasovnica v prestolnici zaprta do začetka marca

Zaključili prenovo Drenikove ulice

Pred dnevi so sicer v Ljubljani zaključili prenovo Drenikove ulice, ob kateri so razširili pločnike, tako da je na njih več prostora za pešce in kolesarje, ki si odslej na odseku med Verovškovo ulico in Celovško cesto v obe smeri delijo skupno površino.

Hkrati so prenovili tudi vročevod in plinovod, za večjo varnost predvsem pešcev in kolesarjev pa je novo podobo dobilo tudi križišče med Drenikovo ulico, Celovško cesto in ulico Na jami. Zaradi preostalih del je ulica Na jami trenutno še zaprta za ves promet, na križišču s Celovško cesto in Drenikovo ulico pa velja spremenjen prometni režim.

Poljanska cesta zaradi sanacije vročevoda do nedelje zaprta

Zaradi interventne sanacije vročevoda bo od četrtka do predvidoma nedelje v Ljubljani za ves promet zaprta Poljanska cesta. Mestni avtobusi na linijah 2, 13 in 20 bodo vozili po obvoznih trasah, so sporočili iz Mestne občine Ljubljana.

Avtobusi na liniji 2 bodo vozili po obvozu po Zoisovi, Karlovški, Roški in Zaloški cesti. Avtobusi na liniji 13 bodo imeli obvoz po Dalmatinovi, Komenskega, Ilirski in Njegoševi ulici, Trubarjevi cesti ter po Rozmanovi ulici in Poljanski cesti. Na liniji 20 bo obvoz urejen po Dalmatinovi, Komenskega, Ilirski in Njegoševi ulici ter Zaloški cesti. Avtobusi bodo ustavljali na vseh rednih postajališčih na obvozni trasi, so sporočili iz občine.

V kratkem naj bi se sicer začela tudi celovita prenova Poljanske ceste na odseku med križiščem s Kopitarjevo cesto in šempetrskim mostom pri Ambroževem trgu. V okviru prenove, za katero je občina dobila evropska sredstva, bodo zagotovili ustrezne površine za kolesarje in pešce, sočasno pa bodo izvedli tudi vzdrževalna dela na vročevodu in plinovodu ter prenovili vodovod in kanalizacijo.

Ne spreglejte