Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 1. 2019,
15.42

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Marjan Šarec ministrstvo za kulturo Dejan Prešiček Jernej Pikalo

Sreda, 30. 1. 2019, 15.42

5 let, 2 meseca

Pikalo od Prešička začasno prevzel vodenje kulturnega ministrstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Jernej Pikalo | Po odstopu Dejana Prešička vodenje kulturnega ministrstva začasno prevzema šolski minister Jernej Pikalo. | Foto STA

Po odstopu Dejana Prešička vodenje kulturnega ministrstva začasno prevzema šolski minister Jernej Pikalo.

Foto: STA

Na ministrstvu za kulturo je bila danes primopredaja poslov med dosedanjim ministrom Dejanom Prešičkom in Jernejem Pikalom, ministrom za izobraževanje, znanost in šport, ki je začasno prevzel kulturni resor. Pikalo je poudaril, da bo deloval v dobro kulture, svoje delo pa razume kot začasno opravljanje tekočih poslov.

Po današnji primopredaji je Dejan Prešiček povedal, da se na ministrstvu odvijajo številni projekti, ki bodo pomembno pripomogli k razvoju področja kulture. Dodal je, da si želi, da bi se delo pod novim vodstvom nadaljevalo nemoteno in da se bodo obljube iz koalicijske zaveze uresničile. Prešiček je šolskemu ministru Jerneju Pikalu, ki začasno prevzema kulturni resor, zaželel uspešno delo.

Dejan Prešiček
Novice Prešiček ni več minister, kulturni resor bo začasno prevzel Pikalo

Pikalo se je Prešičku zahvalil za opravljeno delo

Pikalo se je Prešičku ob tem zahvalil za delo, ki ga je opravil na ministrstvu. Med pomembnimi dosežki je opozoril tudi na rebalans proračuna, ki v letošnjem letu predvideva 30,4 milijona evrov več sredstev za kulturo. Pikalo se je po primopredaji že srečal z direktorji direktoratov in vodji služb na ministrstvu za kulturo.

Prešiček, ki prihaja iz vrst SD, je odstop ponudil v nedeljo zvečer. Premier Marjan Šarec je v ponedeljek sporočil, da je ponujeni odstop sprejel, in že v ponedeljek v državni zbor posredoval obvestilo, da bo funkcijo začasno opravljal Pikalo, ki prav tako prihaja iz kvote SD. Državni zbor se je s spremembami seznanil v torek zvečer.

Predsednik vlade Marjan Šarec je v ponedeljek sprejel odstop kulturnega ministra Dejana Prešička, na katerega letijo tudi očitki o šikaniranju zaposlenih na ministrstvu. Nekdanji minister omenjene navedbe zavrača. | Foto: STA , Predsednik vlade Marjan Šarec je v ponedeljek sprejel odstop kulturnega ministra Dejana Prešička, na katerega letijo tudi očitki o šikaniranju zaposlenih na ministrstvu. Nekdanji minister omenjene navedbe zavrača. Foto: STA ,

Dejan Prešiček
Novice V koaliciji spoštujejo Šarčevo odločitev o Prešičkovem odstopu

Nekdanji minister zanika očitke o šikaniranju zaposlenih

Na Prešička so leteli očitki zaradi zlorabe položaja, ker je službeni avto uporabljal v zasebne namene, kar je tudi priznal, in šikaniranja podrejenih, kar zanika. Šarec je v ponedeljek izrazil željo, da s Prešičkom odideta tudi državna sekretarja na ministrstvu. Ob tem je spomnil na nekatere dosežke ministra oziroma stvari, ki jih je minister premaknil, a menil, da so odnosi na ministrstvu tako skrhani, da si ne zna predstavljati, kako bi lahko dosedanja zasedba delala naprej.

Predsednik državnega zbora in predsednik SD Dejan Židan se je Prešičku v torek zahvalil za sodelovanje. V SD so sicer že v ponedeljek pojasnili, da začenjajo postopek iskanja novega ministra.

Argument
Novice "Ne trpinčim brez razloga": sindikat prosi Šarca za menjavo Prešička #video
Ne spreglejte