25-letnik umrl zaradi hudih poškodb

Zaradi hudih poškodb je umrl 25-letni državljan Makedonije, ki je bil v soboto okoli 4.00 udeležen v prometni nesreči v Novem mestu, so sporočili iz novomeške bolnišnice.

 

Pijana voznica se je lažje poškodovala.

Pijana voznica se je lažje poškodovala. Foto: policija

Policija pravi, da je do hude prometne nesreče prišlo v soboto okoli 4. ure zjutraj, ko je po prvih ugotovitvah v križišču pri novomeškem Šmihelskem mostu 24-letni francoski državljan pripeljal iz smeri Bršljina in brez zaviranja silovito trčil v zadnji del avtomobila, ki ga je vozil in tam ob rdeči luči ustavil 25-letni makedonski državljan.

Hudo poškodovanega makedonskega voznika so reševalci na kraju nesreče oživljali in ga odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb glave kasneje umrl. V nesreči se je lažje poškodoval tudi njegov 32-letni sopotnik. Pri povzročitelju nesreče, ki se ni poškodoval, so ugotovili, da je imel v litru izdihanega zraka 0,89 miligramov alkohola.

Okoliščine policisti še preiskujejo, opitega povzročitelja nesreče pa bodo po končani preiskavi kazensko ovadili.

Vožnja pod vplivom alkohola smrtno nevarna

Včeraj pozno zvečer pa so škofjeloški policisti v Hotavljah obravnavali voznico, ki je zaradi neupoštevanja pravil varne vožnje in s približno 1,5 promila alkohola s ceste zapeljala v potok. Policija ob tem znova opozarja, da je lahko vožnja pod vplivom alkohola smrtno nevarna.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano