SiolNET. Novice Slovenija
2,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Paša za oči: v Medvodah namestili kolesarsko brv čez Savo #foto

2,21

termometer

kolesarska brv Medvode | V Medvodah so čez reko Savo postavili kolesarsko brv, ki nakazuje konec gradnje kolesarske poti Medvode–Pirniče–Vikrče. | Foto: Boštjan Podlogar/STA
V Medvodah so čez reko Savo postavili kolesarsko brv, ki nakazuje konec gradnje kolesarske poti Medvode–Pirniče–Vikrče. Foto: Boštjan Podlogar/STA

V Medvodah so čez reko Savo postavili kolesarsko brv, kar nakazuje konec gradnje kolesarske poti MedvodePirničeVikrče. Brv je dolga okoli 83 metrov in tehta 61 ton, zato je bil gradbeni podvig precej zahteven, hkrati pa je zaradi atraktivnosti prava paša za oči. Pogodbena vrednost projekta presega dva milijona evrov.

kolesarska brv Medvode | Foto: Boštjan Podlogar/STA Foto: Boštjan Podlogar/STA

Izvajalec je brv sestavil na levem bregu Save, kjer je že nekaj časa čakala na premik. Po izgradnji temeljev na obeh straneh reke je v četrtek prišel čas za premik na končno lokacijo. Premik je izvedlo podjetje Prangl, ki je zadnjih deset dni na Verju pripravljalo in sestavljalo 600-tonsko dvigalo. Dele za sestavo dvigala je dostavilo 35 tovornih vozil, so zahtevnost projekta opisali na Občini Medvode.

kolesarska brv Medvode | Foto: Boštjan Podlogar/STA Foto: Boštjan Podlogar/STA

"Da gre za zahteven premik, potrjuje dejstvo, da se podobni premiki v Sloveniji zgodijo le nekajkrat letno, dovolj zmogljiva dvigala pa so večinoma v sosednjih državah in so zasedena za nekaj mesecev vnaprej," so dodali.

Fotogalerija s postavitve brvi (foto: Boštjan Podlogar/STA)
1 / 15
2 / 15
3 / 15
4 / 15
5 / 15
6 / 15
7 / 15
8 / 15
9 / 15
10 / 15
11 / 15
12 / 15
13 / 15
14 / 15
15 / 15

2,2 milijona evrov vreden projekt

Kot so sporočili, s premikom počasi končujejo enega večjih investicijskih projektov. Pogodbe za izvedbo projekta gradnje kolesarske poti so podpisali konec leta 2021, sklep del in odprtje pa sta predvidena julija letos ob občinskem prazniku.

Projekt je vreden 2,2 milijona evrov, od tega nekaj več kot 900 tisoč evrov prispeva EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, še 228 tisoč evrov pa dodaja država.

kolesarska brv Medvode | Foto: Boštjan Podlogar/STA Foto: Boštjan Podlogar/STA

Premik brvi si je v družbi občinskih svetnikov ter županov treh sosednjih občin ogledal tudi medvoški župan Nejc Smole. S premikom po njegovih besedah končujejo pomembno etapo v izgradnji kolesarske povezave od meje z Mestno občino Ljubljana do središča Medvod. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin